blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije.

blank
Foto: Pixabay

Imali smo povratke legendarnih umetnika i trijumfalna izdanja novih generacija; imali smo albume kojima je nostalgija poslužila kao inspiracija za stvaranje nečeg novog, i druge koji su sto puta prekrajali da bi razbili granice između muzičkih žanrova. U svakom od pedeset albuma u ​​ovom izboru postoji nezaustavljiva sila koja želi da ispriča, mimo formi i stilova, sopstvenu priču.

Napomena 1: U selekciju nisu uvršeni kompilacije, saundtrekovi, obrade i tribjut albumi, reizdanja, lajv zapisi, niti stari a do sada neobjavljeni snimci.

Napomena 2: Ni ove godine nema rangiranja, jer bi se sigurno u razmaku od nekoliko dana redosled promenio pa to nema smisla raditi. Prosto, ovo je samo jedan od mogućih izbora sastavljenih od muzičkih izdanja prema afinitetima autora. Kao i uvek, sekcija za komentare stoji na raspolaganju za vaše preporuke i favorite.

Opširnije na Before after

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.