blank

Deset specijalnih izdanja za dekadu postojanja

Povodom obeležavanja 10 godina uspešnog rada Vulkan izdavaštva, ova izdavačka kuća objavila je 10 specijalnih, redizajniranih izdanja „za sva vremena“ – naslova koji su na neki način obeležili njen rad, a do kraja januara odobravaće i makismalne popuste za ljubitelje knjige koji posete njegove knjižare i sajt.

blank
Foto: Pixabay

Među izdanjima kojima Vulkan izdavaštvo obeležava svoju dekadu našao se nenadmašni klasik „Derviš i smrt“, najčuveniji i najnagrađivaniji roman jugoslovenskog i srpskog pisca Meše Selimovića.

Na listi 10 specijalnih izdanja svoje mesto zauzela je i knjiga još jednog domaćeg autora, koja, iako po žanru krimi-roman, takođe donosi univerzalnu priču o sistemu duboko ogrezlom u korupciju u kome ipak ima mesta za heroje.

Novo ruho knjige „Deca zla“ obradovaće kolekcionare specijalnih izdanja i mnogobrojne ljubitelje romana Miodraga Majića, jednog od najintrigantnijih i najpopularnijih pisaca aktuelne domaće književne scene.

Na policama knjižara „Vulkan“ i na sajtu vulkani.rs mogu se pronaći i redizajnirana izdanja vanvremenskih dela genijalnog Oskara Vajlda – „Slika Dorijana Greja“, i čuvenog Antoana de Sent Egziperija – „Mali princ“.

U prethodnom periodu ova kuća postala j prepoznatljiva i kao izdavač sa najatraktivnijim naslovima iz oblasti popularne psihologije, među kojima su konstantno najtraženiji „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ Robina Šarme, „Moć podsvesti“ dr Džozefa Marfija i „Put kojim se ređe ide“ M. Skota Peka, te su i ova izdanja uvrštena u „slavljeničkih 10“.

Tu su i uzbudljiva priča o surovosti i strasti – „Sultanov harem: Sulejman Veličanstveni“ Kolina Falkonera, istorijski roman Toma Rajsa „Orijentalista“, i nezaboravna knjiga o prijateljstvu i užasima rata – „Dečak u prugastoj pidžami“ irskog autora Džona Bojna, koja je u svetu prodata u više od devet miliona primeraka.

Od nastanka, 2013. godine, spajanjem izdavačke kuće Alnari i Mono i Manjana, Vulkan izdavaštvo važi za jednu od najvećih izdavačkih kuća u regionu i lider je u oblasti izdavaštva. U prethodnoj deceniji ona je na srpsku izdavačku scenu donela mnoštvo svetskih bestselera, popularnih domaćih izdanja, ali i neprolaznih klasika.

Danas

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.