blank

Završen dvogodišnji projekat „Trubaduri 2020″

blank

Poslednjeg dana novembra završen je dvogodišnji projekat Udruženja “Etnofest” sa Palića pod nazivom „Trubaduri 2020“. Projekat je obuhvatio koncerte, putovanja i kraće muzičke nastupe umetnika iz više evropskih zemalja, u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Belgije (“Via Lactea”), Francuske (“Flonflons”) i Mađarske (“Mediawave”), uz pridruženo partnerstvo Fondacije „Novi Sad 2021“ i Centra za menadžment u kulturi iz ukrajinskog grada Lvova. Projekat je podržan i sufinansiran kroz program “Kreativna Evropa”, a podršku su pružili Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Subotica i Infrastrukture železnice Srbije.

Organizatori su istrakli da su spunjeni osnovni ciljevi projekta, koji su, kako je navedeno, uključivali međunarodnu mobilnost umetnika i razvoj kapaciteta muzičkog sektora, kroz razmene iskustava i zajedničke nastupe širom Evrope. Aktuelna pandemija poremetila je planove organizatora za aktivnosti tokom 2020. godine, ali su one ipak sprovedene u okvirima koji su bili mogući.

Domaći predstavnici na ovim putovanjima i muzičkim događajima bili su iz Subotice, Novog Sada Beograda, Sente, Čantavira i Horgoša, a neki od umetnika su tokom 2019. godine putovali na festivale u Mađarskoj, Belgiji i Francuskoj. Ove godine sve aktivnosti organizovane su u Subotici, Somboru i na Paliću.

Putovanja vozom i muzički nastupi na železničkim stanicama organizovani su 2019. godine, i to na relaciji Brisel – Lil, a umetnici su u toku putovanja svirali na organizovanim događajima u belgijskim gradovima Turne i Kortrijk.

Organizovane su muzičke laboratorije i mentorske sesije, odnosno događaji kroz koje su umetnici razmenjivali iskustva i kreirali zajednički program u Belgiji, Mađarskoj, Francuskoj i Srbiji, često i tokom pomenutih putovanja vozom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.