blank

Bakić uručio pomoć porodicama Krstić i Probojčević

blank

Gradonačelnik Stevan Bakić uručio je danas poklon-kartice, pakete sa pelenama i dohranom za bebe, kao i igračke, porodicama Krstić i Probojčević. Mira i Mladen Krstić su pre dve godine dobili četvorke (Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija) i imaju starijeg sina, desetogodišnjeg Vasilija. Emina i Goran Probojčević su septembra prošle godine dobili trojke (Emu, Saru i Relju).

blank

– Ovakve porodice ćemo podržavati ne samo kada se deca rode, nego i kroz njihovo odrastanje i školovanje. To ćemo činiti sistemski i kroz ovakve pojedinačne akcije, jer oni čine veliku stvar za našu zemlju – rekao je Bakić, naglašavajući da ni u vrlo restriktivnom gradskom budžetu za 2021. godinu, u kojem su, kako je rekao, drastično smanjeni izdaci, ni za jedan dinar nisu umanjeni programi socijalne i dečje zaštite.

blank

– Za te potrebe opredeljena su 332 miliona dinara, tako da će jednokratna pomoć od 15.000 dinara za svaku trudnicu i roditeljski dodatak za prvo dete od 10.000 dinara i dalje biti redovno isplaćivani. Dece nikada nije dosta i treba što više da se rađaju kako bi živela Subotica i kako bi živela Srbija – rekao je Bakić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.