blank

„BizKod” – studentsko takmičenje i prilika za zaposlenje

blank

„BizKod”, takmičenje za studente Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta u Subotici biće održano 29. maja na terasi Vile „Majur”, u organizaciji kompanije „Infostud grupa”. Više ekipa studenata takmičiće se u programiranju ili razrađivanju poslovnih ideja.

Vođa projekta Milena Čelebić navela je da je ovo takmičenje svake godine dobra prilika da se otkriju posebni talenti među studentima, ali je i prilika da oni prepoznaju „Infostud” kao pravo mesto za sebe.

– Prošle godine nažalost nismo imali „BizKod” takmičenje, zato smo ove godine jedva čekali da ga organizujemo. Kako bismo svi bili što bezbedniji, takmičenje će biti održano na otvorenom. Sam koncept takmičenja smo ove godine izmenili. Izrada zadataka će trajati pet dana i na sam dan takmičenja studenti dolaze sa već realizovanim zadacima. Dobijaju malu dopunu koju treba da urade, a zatim prezentuju svoje radove – navela je Milena Čelebić.

blank

Profesorka Ekonomskog fakulteta Mirjana Marić istakla je da je „BizKod” višestruka prilika za studente.

– Studenti svoje znanje stečeno na fakultetu implementiraju u praksi na jednom konkretnom projektu kakvo je ovo takmičenje, ostvaruju blizak kontakt sa kompanijom kakva je „Infostud grupa”, ali takođe imaju priliku da prezentuju sebe, da pokažu svoja znanja i veštine i da možda sebi obezbede buduće zaposlenje – poručila je profesorka Marić.

Prema njenim rečima, Ekonomski fakultet sa „Infostudom” ima izuzetnu i dugogodišnju saradnju. Kako je navela, pored „BizKod” takmičenja, sarađuju u domenu stipendija, stručnih praksi ali i gostujućih predavanja.

Profesor Visoke tehničke škole Zlatko Čović naveo je da ova ustanova sa „Infostudom” sarađuje od 2012. godine, te da je ta saradnja značajna kako za školu tako i za čitav grad.

– Ovogodišnje takmičenje će za nas biti dodatni izazov i dodatni motiv, jer će učestovati studenti svih godina – od prve do treće, a timovi će biti mešoviti. Studenti će na ovaj način steći dodatno iskustvo koje mogu da primene dalje u svom životu. Imamo studente koji prvi put učestvuju i ovo je prilika da vide šta znači timski rad i šta znači završiti posao u nekom kratkom vremenskom i zadovoljiti i tehničke potrebe i neke druge uslove – poručio je profesor Čović.

On je istakao su nekadašnji studenti i takmičari danas na kvalitetnim pozicijama u kompaniji „Infostud”, te je iskazao nadu da će se tradicija nastaviti.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.