blank

DIE BESTE Vučić tvrdi da je subotički pogon “Bojsena” poput pogona u Nemačkoj

blank

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u Malom Bajmoku, na otvaranju pogona nemačke kompanije “Bojsen”, da je Srbija dobila fabriku u kojoj je proces rada robotizovan i automatizovan kao u “Folksavagenovim” fabrikama.

Vučić je kazao da je tako nešto video samo kada je obilazio fabrike u Nemačkoj.

Fabrika nemačke kompanije “Bojsen”, koja spada u vodeće svetske proizvođače izduvnih šitema za automobilsku industriju, otvorena je danas u poslovnoj zoni u Malom Bajmoku, u prisustvu predsednika Vučića.

Vučić je najpre održao sastanak sa predstavnicima nemačke kompanije, a zatim i obišao nove pogone.

– Razgovarao sam i sa radnicima, iz Subotice, Bačke Topole, neki su iz Požarevca. U ovoj fabrici radiće 500 ljudi i ti radnici su naš ponos. Vojvodina mora da uhvati korak sa Beogradom, ako treba i da ga prestigne, mora da napreduje – rekao je Vučić i dodao da su nemački investitori sigurni, jer pružaju dodatnu stabilnost Srbiji.

Vučić je istakao da je važno da Srbija nastavi da privlači investitore i veruje u sebe i naveo da naša zemlja, posmatrano za 2020. i 2021. godinu, može da bude najbolja u Evropi po kumulativnoj stopi rasta.

Ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib je istakao da je nova fabrika u Subotici još jedan uzorni projekat nekog nemačkog investitora i “simbol izuzetnih ekonomskih odnosa dve zemlje”.

– Nemačka preduzeća su sve aktivnija, a investicija su od 2000. godine premašile 3,5 milijardi evra. Nemačka preduzeća su stvorila na desetine hiljada radnih mesta u Srbiji. Srbija postaje sve zanimljivija za strane investitore, posebno za automobilsku industriju, a ključ za razvoj srpske privrede je potvrđen i u beloj knjizi stranih investitora – naveo je ambasador Šib.

Tanjug, Predsednik.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.