blank

Đurđin napravio brejk na svom terenu (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Prvi meč baraža za popunu Vojvođanske lige Sever igrao se juče u Đurđinu gde su izabranici Davora Skenderovića slavili protiv Rusina iz Ruskog Krstura golom Veljka Vidakovića u 90. minutu rezultatom 2:1 (1:1) i tako napravili prednost pred revanš koji se igra u četvrtak.

Strleci: Panić 31., Vidaković 90. minut za Đurđin, Sajanović 28. minut za Rusin.

Đurđin: Sarić D., Horvatski, Majlat, Šomođi, Polovina, Bilbija, Vuković, Panić, Vidaković, Stantić, Balać. Igrali su još: Peić, Bilbija A., Sarić A., Skenderović, Mihailović.

Rusin: Kronić, Toma S., Holik, Kočiš, Pavlović, Vujović, Černok, Kulić, Marković, Sajanović, Malacko. Igrali su još: Toma A., Civrić.

blank
Foto: Subotičke.rs

Preko 500 gledalaca prisustvovalo je juče u Đurđinu na veoma zanimljivom susretu dve ekipe koje su ove sezone u svojim Područnim ligama izborile druga mesta koja su ih dovela u baraž za Vojvođansku ligu Sever. Nakon vođstva gostiju, domaćini su uspeli da preokrenu i dođu do pobede i velike radosti u poslednjim trenucima meča.

Nakon početnog ispitivanja snaga i nervoze koja je bila prisutna kod obe ekipe gosti su u 28. minutu došli do pogotka. Levo krilo gostiju Sajanović nekoliko puta je napravio problem odbrani Đurđina da bi posle jedne odlične dubinske lopte pobegao svom čuvaru i pogodio pored istrčalog Sarića za 0:1. Nakon pogotka domaćini su se trgli i brzo imali priliku preko Vidakovića. Panić je 31. minutu izjednačio nakon što je pobegao odbrani Rusina i lobovao Kronića.

blank
Foto: Subotičke.rs

U drugom poluvremenu Rusin je bio bolji rival i imao je nekoliko prilika preko Kulića koji je volej udarcem pogodio prečku i Markovića koji je pretio nekoliko puta. Đurđin je teško dolazio do gola Kronića, jedinu priliku imao je rezervista Skenderović koji je šutirao iz izgledne pozicije ali je bio neprecizan.

Kada su svi na stadionu mislili da je kraj i da će se meč završiti 1:1, po desnoj strani probio je Vidaković koji je centrirao, a lopta od noge gostujućeg igrača dobila je čudan let i završila iza leđa Kronića koji je samo pogledom ispratio. Usledilo je veliko slavlje domaćih igrača koji u četvrtak sa brejkom putuju u Ruski Krstur.

Nakon meča šef stručnog štaba Đurđina Davor Skenderović rekao je da čestita svojim igračima na borbi, zalaganju i svemu što pružaju klubu iako imaju skromne uslove. Naglasio je i da ih dobar rezultat neće opustiti, te da će u četvrtak još više dati da se dođe do cilja, a to je Vojvođanska liga.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 22 stepena Celzijusa. Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.