blank

Donacija Istarske županije hrvatskim vrtićima u Subotici

blank

U utorak su u dvorištu Hrvatskog nacionalnog veća u Republici Srbiji uručeni pokloni, igračke, knjige i materijali vrtićima koji vaspitno-obrazovni program izvode na hrvatskom jeziku. Hrvatsko nacionalno veće je, kako je navedeno, zahvaljujući finansijskim sredstvima koje je donirala Istarska županija osiguralo prikladnu opremu potrebnu za rad s djecom.

„Smisao svih naših djelovanja, ulaganja i napora jest integrirani razvoj društva komu je čovjek svrha i središte. S ponosom gledamo kako naša hrvatska zajednica raste i sazrijeva u raznim aspektima života. Jedna od najosjetljivijih i najvažnijih etapa razvoja jesu prve godine ljudskog života. Sretno dijete, osigurano ispunjenje temeljnih ljudskih potreba i toplina djetinjstva znače vedar i stabilan pogled u budućnost”, saopštili su iz Hrvatskog nacionalnog veća.

Za četiri vrtića u kojima se izvodi program na hrvatskom jeziku u vrednosti od više od 600.000 dinara kupljeni su stolovi i stolice, knjige za decu, didaktički „montessori“ materijal, pokretne igračke – kolica, kamioni, romobili i slično, pribor za pisanje, slikanje i oblikovanje – krede, bojice, table, didaktičke igračke – drvene igračke, instrumenti, kuhinjice, edukacijske igre, kao i ostale igračke za rekreaciju – plišane igračke, igračke za pesak, montažne kućice.

Oni su istakli da imaju dobru saradnju sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini, Crkvom i Republikom Srbijom u realizaciji vaspitno-obrazovnog rada koji se realizuje na hrvatskom jeziku, te su se zahvalili svima koji svojom brigom, sredstvima i dobrom voljom prepoznaju potrebe i pomažu rad ustanova hrvatske manjine.

„Zahvaljujemo našim odgojiteljima i onima koji omogućuju njihovu stručnu osposobljenost, napose jezičnu kompetentnost kroz mogućnost završavanja lektorata, zatim dragim roditeljima koji prepoznaju vrijednost i značenje odgoja djece na hrvatskom jeziku u našim institucijama. Zahvaljujemo, također, i onima koji pružaju podršku cjelokupnom sustavu obrazovanja na hrvatskom jeziku: Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Srbiji”, zaključeno je u saopštenju Hrvatskog nacionalnog veća.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.