blank

Gradska kuća saopštila da je otvoreno prihvatilište za beskućnike

blank

Privremeno prihvatilište za beskućnike sa teritorije Subotice otvoreno je danas u 14 časova, u Gajevoj ulici broj 50. Organizacija rada u Privremenom prihvatilištu poverena je Crveom krstu i organizaciji „Karitas“, saopštila je Gradska kuća.

Crveni krst je opremio privremeno prihvatilište sa ležajevima, pripadajućom posteljinom, priborom za ishranu a korisnicima će po potrebi biti obezbeđena odeća i obuća. Korisnicima Privremenog prihvatilišta biće obezbeđena tri obroka dnevno (doručak, ručak – kuvani obrok i večera) po normativima Programa narodne kuhinje.

Celodnevno dežurstvo u prihvatilištu obezbediće zaposleni i volonteri Crvenog krsta i „Karitasa“, a u okviru zdravstveno-preventivnog programa Crveni krst će, u saradnji sa Domom zdravlja, obezbediti lekarske preglede svim korisnicima.

Postupak za korišćenje usluga privremenog smeštaja u prihvatilište za beskućnike sprovodi Centar za socijalni rad Grada Subotice.

Zbog sprečavanja širenja zaraznih bolesti, uključujući kovid 19, organizacija rada u prihvatilištu će biti organizovana u skladu sa protivepidemijskim merama izdatim od strane epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Grad Subotica je ove godine izdvojio pola miliona dinara za rad prihvatilišta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.