blank

Dželetović tvrdi da nije rekao da će radnicima Apoteke Subotica biti ponuđeni ugovori o radu na tri meseca

blank

Na adresu portala Subotičke.rs danas je stigla opomena pred tužbu koju je, u ime vlasnika “Galen farma” Veljka Dželetovića, uredniku Branku M. Žujoviću prosledio advokat Radovan Rakić. U opomeni je navedeno da vlasnik “Galen farma” Veljko Dželetović nije izjavio da će radnicima Apoteke Subotica biti ponuđeni ugovori o radu najpre na tri meseca, pa na šest meseci, kao i da Dželetović nije izjavio da u njegovoj kompaniji ne postoji mogućnost osnivanja sindikata.

“Veljko Dželetović nije izjavio da će zaposlenima u Apoteci Subotica biti ponuđeni ugovori o radu najpre na tri meseca pa na šest meseci, kako se to netačno navodi u predmetnom tekstu, već je izjavio da će Galen farm u svemu postupati po zaključenom Ugovoru o zakupu poslovnih prostorija od dana 29. decembra 2020. i da će ispuniti sve obaveze predviđene pomenutim ugovorom, odnosno da će zaposlenima u Apoteci Subotica ponuditi zasnivanje radnog odnosa u Galen farmu na određeno vreme dok traje zakup, sve u skladu sa Zakonom o radu”, navedeno je u dopisu Dželetovićevog advokata.

blank

“Takođe, vlasnik Galen farma Veljko Dželetović, nakon pitanja zaposlenih, nije izjavio da u njegovoj kompaniji ne postoji mogućnost osnivanja sindikata i nije poručio zaposlenima u Apoteci Subotica koje njegova kompanija treba da preuzme da neće imati mogućnost sindikalnog organizovanja. Veljko Dželetović je izjavio da u Galen farmu nije osnovan sindikat, odnosno nije izjavio da ne postoji mogućnost osnivanja sindikata već da zaposleni u Galen farmu nisu osnovali sindikat”, navedeno je u dopisu.

U dopisu dalje stoji da bez odlaganja uklonimo gore navedene, kako je navedeno, neistinite informacije, kao i da objavimo “ispravku objavljene informacije” u kojoj ćemo navesti “da se radi o neistnitoj informaciji”.

Urednik portala Subotičke.rs Branko M. Žujović odgovorio je advokatu Rakiću da portal Subotičke.rs izveštava profesionalno i u skladu sa Kodeksom novinara Srbije, te da su informacije koje je preneo dobijene direktno od brojnih radnika Apoteke Subotica koji su prisustvovali sastanku sa gospodinom Veljkom Dželetovićem.

– Galen farmu sam odmah, dakle još petog januara ove godine, prosledio imejl sa preciznim pitanjima na ovu temu, ali mi na pitanja nije odgovoreno. Tog petog januara dobio sam jedino otpozdrav iz Galen farma: Srdačan pozdrav!. Ono što kao urednik sajta mogu da uradim i što hoću drage volje, jeste da objavim navode gospodina Dželetovića, kao i da ga pozovem da pred našim čitaocima ili gledaocima pruži detaljnije odgovore i informacije. Sve ostalo što njegov advokat traži od mene predstavlja pritisak na koji nisam spreman da pristanem – rekao je Žujović, uz napomenu da je sasvim moguće da je gospodin Dželetović, isticanjem nepostojanja sindikata u svojoj kompaniji na prvom sastanku sa svojim budućim radnicima, zapravo, hteo da ukaže na punu slobodu sindikalnog organizovanja, kao i da su radnici Apoteke Subotica kod svojih advokata ove nedelje pohitali zbog onoga što su pročitali u tekstu, a ne zbog onoga što su čuli sopstvenim ušima na sastanku.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.