blank

Roditelji očekuju da problem u vrtiću “Poletarac” bude rešen što pre

blank
Stefan Pejanović, čije dete sada ide u vrtić “Sanda Marjanović” u naselju Prozivka, smatra da rukovodstvo “Naše radosti” nije blagovremeno reagovalo i da roditelji mališana raspoređenih u druge objekte ne treba da plaćaju usluge počevši od 11. juna do povratka u “Poletarac”

Branko M. Žujović

Stefan Pejanović, čije je dete među 159 mališana koji su u petak evakuisani iz vrtića “Poletarac” u Ulici Matije Gupca, zbog opasnosti koja je objektu zapretila sa susednog gradilišta, za Subotičke.rs kaže da rukovodstvo “Naše radosti” ipak nije blagovremeno reagovalo, jer je trebalo znatno ranije da pretpostavi da će obližnje gradilište nepovoljno uticati na sam vrtić i da roditelji dece koja su u međuvremenu raspoređena u pet objekata širom grada ne treba da plaćaju usluge “Našoj radosti” počevši od 11. juna pa sve do povratka dece u matični vrtić.

– Pisao sam upravi “Naše radosti”, skreenuvši im pažnju da roditelji nisu birali druge objekte, već upravo “poletarac”. Njihov predstavnik me je uputio na ugovor koji smo potpisali sa tom ustanovom, te da, ukoliko smatram da treba, tužim investitora ili izvođača radova – kaže Pejanović. – Moje dete je, zajedno sa vaspitačima, raspoređeno u vrtić “Sanda Marjanović” u naselju Prozivka. To ne bi bilo loše kao privremeno rešenje, da su naša deca, a reč je o dve spojene grupe iz “Poletarca”, smeštena u adekvatnim prostorijama. Deca su na žalost smeštena u trpezariju vrtića.

blank

Pejanović kaže da je po svoje dete, kao i većina roditelja, došao u petak, odmah nakon što je oko 11 časova obavešten da deca moraju da napuste objekat koji je počeo da podrhtava.

blank

– Zatekli smo bager iznad vrtića. Zgrada se tresla. Neki od roditelja nisu baš odmah mogli da dođu po decu. Nakon te početne uzbune, pokazalo se da, na primer, troje dece jedne od majki sada treba da idu u tri različita vrtića. Druga majka ima dvoje dece u dva objekta. Postavlja se pitanje kako će te dve zaposlene žene sada da vode decu u vrtić – kaže Pejanović. – Smatram da “Naša radost” treba da preuzme punu odgovornost, kao i Grad Subotica koji je osnivač vrtića, ali i izvođač radova “Maksim gradnja” i sam investitor “Bomaks”. Neprihvatljivo je da investitor sedi skrštenih ruku zbog problema koji se pojavio, u kojije direktno uključen i koji sada tišti značajan broj građana i njihovu decu.

Foto: Marko Gabrić

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.