blank

Subotica će sanirati divlje deponije u Đurđinu i Mišićevu

blank

U toku ove godine će na teritoriji Grada Subotica biti sanirano ukupno osam divljih deponija. Sredstva za ove namene obezbeđena su kako iz gradskog, tako i iz budžeta Pokrajine i Republike. Do kraja ovog meseca biće sanirane divlje deponije u selima Đurđin i Mišićevo, sa kojih će biti uklonjeno više od stotinu tona otpada. 

Procenjeno je da se na divljoj deponiji u Mišićevu nataložilo oko 69 tona otpada koji je na „divlje” odlagan na ovoj lokaciji. To je više od pet stotina kubika raznog otpada koje će ukloniti mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo”.

„Iskoristio bih priliku da skrenem pažnju građanima da ne odlažu otpad na ovakve lokacije već da iskoriste mogućnost, ako imaju veće količine neopasnog komunalnog otpada, u količinama do pet stotina kilograma mogu sasvim besplatno taj otpad odneti na telo Gradske deponije Aleksandrovačka bara u Subotici i da ne stvaraju ovo ruglo”, poručio je rukovodilac Radne jedinice za planiranje i razvoj JKP „Čistoća i zelenilo” Nikola Jovičić.

Pored deponija u Mišićevu i Đurđinu, za šta su Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i lokalna samouprava obezbedili 1,9 miliona dinara, ove godine je sanirano još šest divljih deponija na teritoriji Subotice, zajedničkim sredstvima Grada i Ministarstva za zaštitu životne sredine u iznosu od četiri miliona dinara.

„Apelujem na građane Subotice da neodgovorno i neadekvatno odlaganje otpada zagađuje vodu, zemljište i vazduh našeg grada i da zajedničkim snagama pomognu lokalnoj samoupravi da reši ovaj ogroman problem”, istakao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Nakon uklanjanja deponije u Mišićevu, biće sanirana i deponija u Đurđinu, na kojoj je nataloženo nešto manje od 40 tona otpada. Plan je da se ceo posao završi do kraja ovog meseca.

RTV, Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.