blank

Subotičanki Milici Vlaisavljević, najboljoj studentkinjii Medicinskog fakulteta, u palati “Srbija” uručen ugovor o zaposlenju

blank

Subotičanki Milici Vlaisavljević, najboljoj studentkinji Medicinskog fakulteta u Beogradu i ćerki poznate subotičke doktorice Jasmine Durković, danas je u palati “Srbija” u Beogradu uručen ugovor o zaposlenju. Svečanosti uručenja sto ugovora o zaposlenju najboljim srpskim studentima prisustvovao i predsednik Alekandar Vučić.

Milica je za specijalizaciju, budući da kao najbolji diplomac na to ima pravo, od ministra Zlatibora Lončara zatražila pedijatrijsku psihijatriju. Želi da se bavi genetikom i razvojnim poremećajima dece, te da doktorira genetiku. Tražila je da radi u Institutu za mentalno zdravlje pri Medicinskom fakultetu u Beogradu, u kom se nalazi Republički genetski centar. Ministar zdravlja Lončar je to odobrio i Milica je dobila specijalizaciju i kliniku po želji.

Predsednik Vučić je čestitao diplomcima na velikom uspehu, istakavši da je ponosan jer je država u stanju da primi 300 novih mladih kadrova medicinske struke i dodao da je to moguće samo zbog toga što je sada bolje stanje finansija, saopšteno je na sjtu predsednika Srbije.

 

blank

„Uložili smo govoto pola milijarde evra u infrastrukturu i opremu. Nikada toliko nije bilo ulagano u srpsko zdravstvo i očekujemo velike rezultate do kraja godine“, rekao je predsednik i naglasio da je od početka 2013. godine do danas zaposleno 25.270 radnika, a da je odobreno 10.449 specijalizacija i užih specijalizacija.

Predsednik je posebno naglasio da je odgovornost medicinske struke prema građanima i državi velika, ali da ona pre svega proizilazi iz prirode posla i dodao da su svi zdravstveni radnici pokazali veliku borbenost, na čemu im je izrazio posebnu zahvalnost.

„Mi računamo na vas. Veliko vam hvala za rad, a vi vratite to i državi i vašim roditeljima tako što ćete u budućnosti biti još bolji. Apsolutno verujemo u vas“, rekao je predsednik i najavio dalje ulaganje u državni zdravstveni sistem i povećanje plata i životnog standarda.

Foto: Predsednik.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.