blank

DVERI Da li je preporuka da se učenici vakcinišu deo kampanje „Za našu decu“?

blank
Stručni savet za zdravstvo Srpskog pokreta “Dveri” saopštio je da se najoštrije protivi obaveznoj vakcinaciji dece i osuđuje svaki oblik pritiska, pa tako i ovaj koji se sada sprovodi u vidu snažnih preporuka Ministarstva prosvete školama da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu.

“U isto vreme izražavamo zgražavanje nad idejom da vakcinacija maloletnih bude rešenje koje treba da pokrije sve neprincipijelnosti i nebuloze u vođenju ove velike epidemiološke krize koje se i dalje svakodnevno dešavaju pod dirigentskom palicom famoznog Kriznog štaba koji i nije ništa drugo do produžena ruka vladajuće stranke

Već polovinom juna, kada je odobrena za upotrebu Fajzerova vakcina za decu starosti od 12 do 15 godina, Stručni savet za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri pozvao je roditelje na krajnji oprez. Tada je saopšteno da su eksperti Agencije za medicinska sredstva i lekove Srbije (ALIMS) „rigorozno“ prekontrolisali sve naučne podatke iz kliničkih ispitivanja koje je proizvođač sproveo u drugim zemljama. Odmah se i sa laičkog stanovišta može postaviti pitanje koliko su može verovati studijama koje je sproveo sam proizvođač.

Vakcina je odobrena iako su javno bili dostupni podaci iz SAD i Izraela koji govore o češćim slučajevima zapaljenja srčanog mišića kod mlađih osoba nakon vakcinacije mRNA vakcinama američkih proizvođača. Ovo se češće dešavalo kod muške populacije. Iako direktna uzročna povezanost još nije utvrđena, ovo opažanje je nepobitno, ma koliko se proizvođači pozivali na nizak procenat u odnosu na ogroman broj vakcinisanih.

Svesni smo da su EHIT, Guča, fudbal i partijski turizam na lestvici vrednosti daleko iznad prosvete i školstva, ali je ovo ipak previše. Ubedljivo najveći broj dece uzrasta od 12 do 15 godina prema dosadašnjem iskustvu ima vrlo blagu kliničku sliku nakon infekcije korona virusom. Ugrožavati zdravlje dece pod plaštom borbe protiv epidemije vrhunski je cinizam.

Izgleda da će septembar biti jako vreo u Srbiji ove godine”, saopštile su Dveri.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.