blank

Festival pozorišta za decu počinje 18. septembra

blank

Međunarodni festivala pozorišta za decu Subotica biće održan od 18. do 23. septembra, a u takmičarskom programu naći će se 14 predstava, saopštio je danas organizator Otvoreni univerzitet Subotica.

Po izboru selektora Zorana Đerića posetioci festivala će moći pogledati predstave za decu iz Rusije, Italije, Bugarske, Mađarske, Francuske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine (Republike Srpske), Španije, Izraela, Indonezije, Grčke i Srbije, kaže se u saopštenju.

Od domaćih predstava u takmičarskom programu učestvovaće iz Srbije predstave „Ukradeni princ i izgubljena princeza” Malog pozorišta Duško Radović u režiji Branislave Stefanović, „Devojčica sa šibicama” Sonje Petrović u produkciji Pozorišta mladih Novi Sad, Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade i Udruženja „Sloboda nema cenu”, i „Ljubav i violina” Dečjeg pozorišta Subotica u režiji Ane Vovčok.

Iz regiona dolaze „Velika tvornica riječi” u produkciji Pozorišta Mala scena iz Hrvatske i režiji Morane Dolenc i „Vuk sa mirisom bobica” Tamare Kučinović i Đečijeg pozorišta Republike Srpske u režiji Tamare Kučinović.

U takmičarskom programu su i mađarska predstava „San vile Mol” Lutkarskog pozorišta Harlekin, rediteljke Reke Suč, rusko Pozorište Karabaska predstaviće se ostvarenjem „Tražim dozvolu za život” Evgenija Ibragimova, a italijansko Pozorište Zakes izvešće predstavu „Pepeljuga” u režiji Luana Gramenja.

Fondacija „Theatre Corsair” iz Bugarske izvešće „Priče od papira” reditelja Dimitra Stefanova, francusko pozorište „Les Nouveaux Ballets du Nord-Pas de Calais” predstaviće se ostvarenjem „SCOOOOOTCH!” Ameli Poirier, a produkcija „Tjan Gombau – Nacrtani čovek” iz Španije izvešće „Nove cipele” reditelja Jordija Paleta i Puiga.

Pozorišna kuća „Tik Tak Nto” iz Grčke izvešće predstavu „Princeza Ruža i začarani Orao” u režiji Panađotis Adam, iz Izraela dolazi „Preko trnja do zvezda” Teatra Koom-Koom i reditelja Andreja Urbaka, a iz Indonezije „Priča o metli” pozorišta „Bon Puppet” i režiji Angele Dvicahja i Rizkija Putrija.

Žiri glavnog takmičarskog programa čine glumica i rediteljka Marijana Petrović, izraelski reditelj i glumac Viktor Šrajman i irska praktičarka umetnosti umentosti za decu Kliodna Nunan.

Međunarodni festival pozorišta za decu Subotica fokusira se na lutkarstvu ali i sa prostorom za druge umetničke forme, a podržali su ga Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Grad Subotica.

RTV, Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Bačka poražena u Vrbasu

Fudbaleri Bačke pretrpeli su ubedljiv poraz u pretposlednjem kolu Vojvođanskog Severa. Ekipa Aleksandra Kopunovića gostovala je drugoplasiranom Vrbasu i izgubila sa 4:0 (3:0). Strelci: Drakulović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.