blank

Harambaše i Žednički višeboj za proslavu slave Svete trojice (VIDEO)

YouTube video

U Novom Žedniku se danas održao treći Žednički višeboj na kome je učešće uzelo 14 ekipa iz Vojvodine, Uba I Republike Srpske u tradicionalnim sportskim disciplinama. Zahtevno I nimalo jednostavno takmičenje je okupilo oko 140 takmičara u 9 deisciplina: skok u dalj, skok u vis, obaranje ruke, povlačenje kuke, nadvlačenje štapa, trčanje po brvnu, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, penjanje uz stožinu.

Nesvakidašnje takmičenje okupilo je na terenima fudbalskog kluba “Preporod” veliki broj posetilaca I navijača svih uzrasta, kojima je u ranim prepodnevnim časovima sunce bilo najveći problem, a kasnije provala oblaka.

blank

Uz bogatu ponudu jela i pića bodrili su se harambaše i njihovi timovi za titulu najboljeg u pojedinim disciplinama koje uopšte nisu bile lagane. Svaka tradicionalna disciplina iziskuje određenu tehniku, ali I veliku snagu, uvežbanost I spretnost.

Najbolji u trčanju po brvnu dugom više od 40 metara bio je Aleksandar Katić koji je zabeležio i svoj lični rekord u ovoj disciplini, pretrčavši brvno ispod osam sekundi.

Inače, organizator trećeg Žedničkog višeboja je Udruženje “Đeneral Hadžićevo” kako se nekad zvalo ovo bačko selo, a cilj ovakvih seoskih manifestacija je prvenstveno jačanje sportskog duha, negovanje tradicije, jačanje zajedništva, ali i promovisanje fizičke aktivnosti, kako kod mlađih tako i kod onih starijih.

Žednički višeboj započeo je dečijim igrama gde su se najmlađi okušali u trci u džakovima, brvnu I fudbalu. Razvijajući sportski duh, Una i Aleksa osvojili su i medalje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.