blank

Janko Veselinović: Samovolja direktora ugrožava pacijente u bolnici u Subotici

blank

Ono što je dovelo subotičku bolnicu na niske grane, jeste kadriranje SNS vedete iz Novog Sada, tvrde u Pokretu za preokret

Građani Subotice iz Severnobačkog okruga ugroženi su, jer je Opšta bolnica Subotica zbog nestručnog vođenja od strane kadrova iz SNS-a pred kolapsom. Prema svedočenju pacijenata, ali i zdravstvenog osoblja, pogotovo nekih koji su već napustili bolnicu, ta institucija se raspada u svakom pogledu. Kako građevinski i tehnički tako i po načinu na koji se upravlja sa kadrovima, istakao je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović na konferenciji za štampu u centru Subotice.

– Nedostaje sve, od posteljine, pa bolesnici moraju sami da je donose od kuće, preko sredstava za higijenu, do lekova. Ovih dana nije bilo “Leukoplasta”, “Fraksiparina”, “Lemont-soluampula” i drugih lekova. Ono što je tragično, nema ni kolica za prevoz bolesnika, čak ni za hitne prijeme, i ako postoje, onda su neispravna, zdravstveno osoblje je primorano da pacijente često nosi na rukama. Ponekad to može i da ugrozi život pacijenta, jer je u medicini vreme važan faktor. To da prozori ne mogu da se zatvore i da jedna spremačica pokriva ceo sprat, čak i u kovid odeljenju, naravno o tome SNS kadar i direktor Slobodan Puškar, niti govori niti ga to interesuje, jer niko ga nikada nije video da je obišao neka kritična odeljenja, pa tako nikada nije bio na odeljenju gde su smešteni kovid pacijenti – dodao je Janko Veselinović, na konferenciji za štampu u centru Subotice, gde je razgovarao sa građanima.

– Ono što je dovelo ovu važnu ustanovu na tako niske grane jeste kadriranje SNS vedete iz Novog Sada. Ne samo što je doveo “kadrove” sa sobom iz Novog Sada i dao odlična primanja ljudima koji nemaju nikakve veze sa medicinom, već za one koji nisu članovi SNS-a nema posla u ovoj ustanovi. Prema svedočenju pojedinih medicinskih sestara koje su se školovale za to, na svaka četiri meseca odlaze kod njega, na njegov poziv i uvek je samo jedno pitanje, da li ste se učlanili u SNS? Ako je odgovor negativan to znači da ugovor može biti produžen samo za par meseci, a od stalnog zaposlenja nema ni govora. Za to vreme direktor prima priučene osobe sa kursom, kako bi vodile brigu o pacijentima i daje im ugovor na neodređeno vreme. Ovo mora da prestane, ni Subotica, ni Vojvodina, ni Srbija, nisu SNS prćija, niti su građani Srbije roblje. Zato moramo da se udružimo i oni koji su sada ugroženi i oni koji će sutra biti predmet nečije samovolje. Niti možemo niti smemo ovo više da trpimo – poručio je Veselinović.

Direktno.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.