blank

Jelica Putniković: Ko ima malu decu moraće da uključi peć na struju, ali će uštedeti značajnu količinu gasa

blank
Evropska komisija predložila je paket novih mera za sigurnost snabdevanja i smanjenje cene gasa tokom zime. Dogovorena je zajednička nabavka gasa, ali među merama nema najavljenog ograničenja cena, što je tražilo 15 država članica, javalja RTS.

“Iz Moskve su rekli da, ako bude ograničenja cene, neće isporučivati gas, a Evropa preko Ukrajine i Turskog toka dobija količinu gasa koja nije za odbacivanje. Članice ne smeju da idu na tu opciju”, navela je urednica „Energije Balkana”, Jelica Putniković.

Na pitanje koliko je pomeranje početka grejne sezone pomoglo da se uštedi gas, Putnikovićeva je rekla da je reč o značajnim količinama.

„Jutros je bilo hladno, ali temperatura je takva da može da se izdrži. Oni koji imaju malu decu će paliti neke peći na struju, ali će se uštedeti značajne količine gasa”, zaključila je Jelica Putniković.

Izvor: RTS
Foto: pixabay

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.