blank

Ko je Husein Memić, novi ministar turizma i omladine?

Bio je predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru, a u aprilu 2018. na sednici Izvršnog odbora SDP imenovan je za potpredsednika ove partije, čiji je osnivač Rasim Ljajić. 

blank
Foto: Screenshot/RTV Novi Pazar (Youtube)

Rođen je 1983. godine, piše Istinomer.

Nema dostupnih podataka o njegovom obrazovanju. Na izbornoj listi kandidata za izbore za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine naveo je da je po zanimanju “direktor ustanove”.

Od oktobra 2016. direktor je Kulturnog centra u Novom Pazaru.

Bio je predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru, a u aprilu 2018. na sednici Izvršnog odbora SDP imenovan je za potpredsednika ove partije, čiji je osnivač Rasim Ljajić.

Član je Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar, a na sajtu Asocijacije rukometnih klubova Super lige navodi da je trener.

“Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz Arkus lige Srbije zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu koja je odigrana 10. oktobra 2021, kada su domaćini iz Crvene zvezde, u Beogradu, na nacionalnoj osnovi vređali gostujuće rukometaše Novog Pazara. ‘Društvo i pojedinci se još uvek nisu izlečili od širenja mržnje prema drugim narodima koji nisu srpske nacionalnosti’, ocenio je Husein Memić”, (Slobodna Evropa, 26. 10. 2021. godine)

Nosilac je liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, zakazanim za 13. novembar.

Početkom oktobra 2022. reagovao je na odluku MUP o prijemu kandidata na osnovnu obuku za vatrogasno-spasilačke jedinice, ističući da zna da je među kandidatima bilo više od 20 Bošnjaka i da nijedan nije primljen. Pozvao je ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina “da revidira svoju odluku, da izabere najbolje ljude prave zaštitnike svog naroda” i poručio mu da ukoliko ne promeni svoju odluku “biće odgovoran za sve što ovako nakaradna odluka može da proizvede”.

“Ministar unutrašnjih poslova ni na koji način ne može da utiče na to ko će od prijavljenih kandidata po bilo kom konkursu MUP-a biti primljen u radni odnos ili na osnovnu obuku, a nacionalna pripadnost nikada nije bila, niti će biti uslov ili kriterijum za prijem u Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopštilo je Ministarstvo. Da li gospodin Memić može preuzeti odgovornost za život pojedinca koji na konkursu nije uspeo da odgovori na visoke zahteve struke, ali je zaposlen po nekom nacionalnom ključu; za koji se očigledno zalaže, ili za živote njegovih kolega koji će zbog nedovoljne spremnosti tog pojedinca biti ugroženi? Ako to smatra razumnim rizikom posla, da li razmišlja o životima i bezbednosti građana kojima će sutra takva osoba priteći u pomoć?”, odgovorili su iz MUP-a. (Tanjug, 5. 10. 2022. godine)

U oktobru 2022. u medijima se pominje kao kandidat za novog ministra turizma i omladine.

“Kandidovao ga je osnivač te partije Rasim Ljajić, koji je odmah nakon parlamentarnih izbora bio viđen kao član nove Vlade Srbije. Isticanje Memićeve kandidature, samo za neupućene u stranačke prilike, bilo je iznenađenje. Spekuliše se da bi trebalo da mu pripadne resor turizma ili možda sporta. Memić je za Danas potvrdio da je sa Ljajićem razgovarao o mogućnosti da bude ministar, ali ‘još ništa nije konačno, zato što moraju da se prođu određene procedure’. Objasnio je da ostaje nosilac liste za BNV i ako bude izabran za ministra, ostaće većnik u bošnjačkom nacionalnom savetu. Kandidati SDP/SDPS, na parlamentarnim izborima ponovo su bili na listi SNS, pa su ministarske i pozicije državnih sekretara deo koalicionog sporazuma”. (Danas, 11. 10. 2022. godine)

 Istinomer

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 37 stepeni Celzijusa. Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha

Detaljnije »
blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 38 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.