blank

Stojanović: Glavni utisak izostanak Stefanovića i Vulina, Dačić nagradjen, dati šansu nekima

Politikolog Boban Stojanović rekao je da sastav nove Vlade izaziva više utisaka, ali je najvažniji da ministri odbrane unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, to više nisu, što je neka vrsta unutarstranačkog, unutarkoalicionog obračuna, mada se u javnosti može čuti i da će Vulin biti na čelu Bezbednosno informativne agencije.

Foto: N1
Foto: N1

“Resori sile su ostali za Srsku napredne stranku (SNS), sad Milošu Vučeviću kao ministru odbrane i Bratislavu Gašiću kao ministru unutrašnjih poslova. Imaće obaveštajne podatke i sve što ide uz to”, rekao je Stojanović, za agenciju Beta, dodajući da ni malo nije srećan kao gradjanin da neko kao Gašić poseduje takve podatke.

Govoreći o resorima Socijalističke partije Srbije, ukazao je da je dobila puno više nego u prethodnoj vladi, kao nagradu što Ivica Dačić nije učestvovo na predsedničkim izborima, čime je pomogao pobedu Vučića u prvom krugu i kao naplatu za koaliciju na nivou Beograda.

On je naveo i da Vučić ima, kao manir od ranije, ministre koji “menjaju resore kao donji veš”, pa je tako epidemiolog Darija Kisić, bila zadužena za rad i socijalnu politiku, sada za populacionu, dok je privrednik Tomislav Momirović brinuo za saobraćaj sada će za trgovinu.

Za Zoranu Mihajlović, Stojanović je naveo da je bila u svim vladama od 2012. ali veruje da će ona dobiti neku važnu funkciju, možda kao direktorka Elektropivrede Srbije ili slično, “ne verujem da će je Vučić skloniti u potpunosti”.

Na pitanje da li se može govoriti da je vlada proruska ili prozapadna, on je konstatovao da medju pročitanim kandidatima za ministre nema Mihajlović, Vulina, Neneda Popovića.

On smatra da se Vučić trudio i da izbegne ljude koji su u javnosti vidjeni kao neko ko je direktno povezan sa nekom od te dve strane.

“Nemam neki preterani zaključak da je po imenima ta vlada ni Istočna ni Zapadna”, rekao je Stojavić.

On je naveo i da deluje čudno da je Nikola Selaković, unazad jedan od najbližih saradnika Vučića, prethodno ministar pravde, sa mesta šefa diplomatije sada odredjen da se bavi socijalnim radom, što je ipak degradacija.

Prema njegovim rečima, “imamo i takozvane ministre za nerviranje – Tomislava Momirovića, prethodno je bila Gordana Čomić, i Gorana Vesića koji nerviraju opozicionu i tviter javnost, ljude koji prati politiku”.

“Treba dati bar šest meseci nekim novim imenima. Tu mislim na Huseina Memića, Tomislava Žigmanova, Tanju Miščević, Jelenu Bjegović, koji za sad nemaju mrlje u karijeri. Dati im šansu da vidimo da li će u tim resorima uspeti da naprave neki pomak i izdvoje se od onog što je opšti rad SNS”, rekao je Stojanović.

Beta

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 37 stepeni Celzijusa. Dalјi porast maksimalne dnevne temperature vazduha

Detaljnije »
blank

Sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 23 do 38 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.