blank

Na Horgošu zaplenjen ručni sat vredan 87.000 franaka

blank

Carinici su u saradnji sa policijom 17. marta na graničnom prelazu Horgoš otkrili i zaplenili veoma skup sat robne marke „Hublot“, čija je vrednost procenjena na 87.000 švajcarskih franaka.

Slučaj je otkriven u „audiju“ slovačkih registarskih oznaka, na kontroli na ulazu u zemlju. Njime su putovali jedan državljanin Srbije i jedan državljanin Slovačke od Bratislave ka Tirani.

Carinik je na zadnjem sedištu automobila među stvarima pronašao papirnu kesu, u kojoj se nalazila i prazna kutija ručnog sata „Hublot Bigbeng“ sa sertifikatom, na kome je kao datum kupovine bio upisan 3. mart 2021. godine.

blank

Kako su naveli iz Uprave carina, vozač je najpre negirao da je sat iz pronađene kutije u vozilu, da bi potom pokazao cariniku na svog saputnika, koji je pomenuti sat nosio na ruci.

Protiv vozača iz Preševa pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će skupoceni sat, navodno preuzet u Bratislavi za prijatelja iz Tirane, biti zadržan.

Foto: Uprava carina

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.