blank

Na šta se troši novac Subotičana?

blank

Subotička organizacija Narodne stranke saopštila je da su roditelji školaraca pred početak svake školske godine u problemu kako da priušte svojoj deci udžbenike i pribor, imajući u vidu da je za to po detetu potrebno više od sto evra. Ono što iz Narodne stranke ističu kao dodatni problem jeste pak to što je za prvi septembar, Dan grada, najavljen koncert, između ostalog, Zorice Brunclik.

„Ovo zadovoljstvo, građane Subotice će koštati skromnih 1,3 miliona dinara. Grad koji nije u stanju da za 4 godine izgradi manji akva park, niti da za deceniju vlasti završi renoviranje pozorišta, a kamoli obezbedi besplatne udžbenike deci, nema legitimitet da rasipa novac građana na ovako bahat način”, poručili su iz Narodne stranke, ističući da bi gradska vlast trebalo da se bavi ozbiljnim pitanjima, kao što je, na primer, čišćenje Palićkog jezera.

Kako su naveli, pored komunalnih problema, zapostavlja se i subotičko kulturno nasleđe, kao što je monumentalna Palata Karla Lihtnekerta, a koju, naveli su, trenutno restaurira jedna privatna kompanija. Oni su pozvali gradsku vlast da finansijski pomogne očuvanju ovakvog spomenika kulture. 

„Evidentno je da ova vlast ima ozbiljan problem sa prioritetima, kada je trošenje građanskog novca u pitanju”, zaključili su.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.