blank

Počeo 21. Interetno festival

blank

Sinoć je na Trgu republike svečano otvoren 21. Interetno festival.

Otvaranju ove tradicionalne međunarodne manifestacije folklornog stvaralaštva prethodila je svečana povorka u kojoj su prisutnima, u festivalskom gradu Etnopolisu, predstavljeni učesnici Festivala – muzičke, plesne i folklorne grupe iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Slovačke i Slovenije.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da ga raduje činjenica da će Subotica tokom nekoliko narednih festivalskih dana biti mesto susretanja i prožimanja različitih tradicija, kultura i običaja i mesto druženja brojnih učesnika iz naše i nekoliko zemalja iz regiona.

Prisutnima u Etnopolisu obratila se i predsednica  Mađarskog kulturnog centra „Nepker“ Marta Takač koja je zahvaljujući se Subotičanima i gostima podvukla da zapravo oni čine Interetno festival.

– Svi kvaliteti koje imamo tokom godine se kulminišu u Interetno festival, koji je podržan planovima, marljivim radom i istrajnošću. Ali sve to vredi, jer je ovo mesto gde se susreću prijatelji, gde se uživa sa gostima  iz naše zemlje i okruženja koji su nam doneli lepotu u grad. Uživajte u Interetno festivalu i dođite nam i naredne godine –  rekla je Marta Takač.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.