Narodna stranka se priprema za predstojeće izbore

blank

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nedavno je posetio Suboticu i Palić, te se, kako je navedeno u saopštenju subotičkog Gradskog odbora Narodne stranke, uverio u veliki demokratski kapacitet građana na severu Bačke i njihovu odlučnost za promenu režima na svim nivoima vlasti.

Jeremić je sa potpredsednikom Narodne stranke Borislavom Novakovićem, potpredsednikom Izvršnog odbora Slobodanom Ilićem, članom Izvršnog odbora Nemanjom Šarčevićem i predsednikom subotičkog Gradskog odbora prof. dr Miroslavom Čavlinom razgovarao sa Subotičanima i Palićanima koji su, kako je navedeno, izneli da ih muče nemar za Palićko jezero, nebriga za ljude, životinje i životnu sredinu, devastiranje grada, te otkazi, izvršitelji, zagađen vazduh, korupcija, nepravda. Jeremić je dodao da se građanima na televiziji plasira priča o zlatnom dobu, ali da će sve to morati da se promeni i pobedi.

„U Srbiji će uskoro biti novih izbora, koji će verovatno biti održani pod povoljnijim okolnostima od prethodnih, jer režim sebi ne može da dozvoli još jedan izborni ciklus bez učešća opozicije. Na izborima može doći do promena, a od nas zavisi da li će se one i dogoditi. Učinićemo sve što je u našoj moći da ne bude krađe, a za to je potrebno da imamo kontrolore na svim biračkim mestima, kako nas 106 u Subotici, tako i nas svih 8.385 biračkih mesta u Srbiji”, navedeno je u saopštenju da je Jeremić rekao.

On je dodao da Narodna stranka smatra da u Srbiji trenutno ne postoje uslovi za održavanje poštenih izbora, te da od toga zavisi da li će na njima učestvovati ili će, kao i prethodne parlamentarne, bojkotovati. Ipak, on je naveo da veruje da će dijalog vlasti i opozicije uz posredovanje Evropske unije, koji bi trebalo da počne u martu, doneti izborne okolnosti takve da će na njima moći da se učestvuje.

Kako je navedeno u saopštenju, Jeremić je istakao da je cilj Narodne stranke da izbore dočekaju pripremljeni, jer će, kako kaže, ova stranka biti nosilac promena, te da će promena vlasti biti prvi korak ka promeni sistema i uređenja Srbije, kao moderne evropske države iz koje ljudi neće bežati.

U saopštenju se navodi i da je Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke, rekao je da je akcija prikupljanja potpisa u gradovima širom Srbije za slobodne i poštene izbore prvi korak i akcija u stvaranju pritiska na vlast da prihvati uslove opozicije i izbore učini slobodnim, iako će, smatra Novaković, Vučić učiniti sve da do tih ustupaka ne dođe.

Navedeno je da Novaković smatra da su Vučić i njegove pristalice manjina u Srbiji, ali da su disciplinovana i agresivna manjina, te da smatra da će izbori biti održani i pre aprila 2022, za kad su najavljeni.

U saopštenju se navodi da je Slobodan Ilić, potpredsednik Izvršnog odbora, naveo da je Narodna stranka jedna od retkih političkih organizacija i jedina opozicija koja polaže na lokalnu infrastrukturu i izgradnju lokalnih odbora po celoj Srbiji, te da trenutno postoji više od sto opštinskih i gradskih odbora i povereništava i da je cilj poći među ljude a ne sedeti za računarom.

Prof. dr Miroslav Čavlin je na tu temu rekao da je veoma važno da izbori budu oslobođeni i da svaki građanin treba da dobije priliku slobodno da bira ali i da bude biran.

Kako se navodi u saopštenju, on je istakao da je pred njima presudna bitka da kroz dijalog opozicije i vlasti, uz posredovanje Evropske unije, obezbede što bolje izborne uslove.

Ukoliko pak ne bude rezultata u dijalogu, kako kaže, bojkotovaće svake izbore koji budu raspisani, zaključeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, intenzivnim radom, rasvetlili su dva razbojništva i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 10 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.