blank

Niz aktivnosti povodom Svetskog dana zdravlja

Povodom 7. aprila, Svetskog dana zdravlja Crveni krst Subotica predvideo je nizaktivnosti.

blank
Foto: Subotičke.rs

Kviz „Šta znaš zdravlju“ za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Subotica održaće se danas u prostorijama Crvenog krsta Subotica.

„Učenici će biti razvrstani u dve kategorije, podmladak i omladina. Rešavaće tekstualne zadatke, a mogli su da se spreme iz priručnika „Zdravlje i razvoj adolescenata“ u izdanju Crvenog Krsta Vojvodine. Prijavljeno je 13 škola, 9 osnovnih i 4 srednje, što daje ukupno 24 ekipe sa 48 takmičara. Pobednici će steći pravo učešća na Pokrajinskom takmičenju koje će se održati 11. aprila u organizaciji Crvenog Krsta Vojvodine“, rekao je Zoran Milovanović, stručni saradnik gradske organizacije Crvenog Krsta za zdravstveno preventivnu delatnost i dodao da su za pobednike obezbeđene medalje, a za sve učesnike zahvalnice Crvenog krsta Subotice.

Naredna aktivnost je „Radionica zdravog stila života“ za odrasle u sklopu koje će se u četvrtak, 6. aprila, u mesnoj zajednici Čantavir, od 8 do 10 časova, održati zdravstveno preventivna akcija gde će meštani moći da provere svoje zdravstvene faktore rizika, pored standardne provere šećera u krvi i krvnog pritiska, da urade pregled dojki, EKG i FOB test za ranu proveru raka debelog creva.

„Za stanovnike u stanju socijalne potrebe, takođe u četvrtak, 6. aprila, uručivaćemo pakete hrane u kojima će biti osnovne životne namirnice. Za mlađe kategorije i za ostale sugrađane, naši volonteri će u uličnoj akciji, istoga dana, od 12 časova i 30 minuta deliti promotivni materijal na temu zdravlja, pravilne ishrane, fizičke aktivnosti i apstinencije od duvana kao jednog od uzročnika teških bolesti. Nakon toga, iz Zavoda za javno zdravlje Subotica, dr Zorica Dragaš će u prostorijama Crvenog Krsta Subotica, od 13 časova održati tribinu na temu „Zdravlje za sve“ kojoj će prisustvovatisrednjoškolci koji ce dobiti osnovne informacije o tome kako uticati na svoje zdravlje jer je to najbolji način da se zdravlje očuva i da se kvalitetnije živi“, poručuje Milovanović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Večeras bitka za finale

Košarkaše Spartak Office Shoes-a večeras od 19 časova u Hali sportova očekuje revanš meč polufinala plej-ofa protiv ekipe MZT Skopje Aerodrom. Subotičani su slavili u

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.