blank

Do treće godine deci nisu potrebni ekrani

Socijalne platforme skoro su neizostavni deo odrastanja dece, imaju dobre i loše strane i donose brojne izazove. Kako se izboriti sa time, objašnjava stručnjak za društvene mreže i mama Aleksandra Bezmarević Stević.

blank
Foto: Pixabay

Socijalne platforme skoro su neizostavni deo odrastanja dece, imaju dobre i loše strane i donose brojne izazove. Kako se izboriti sa time, objašnjava stručnjak za društvene mreže i mama Aleksandra Bezmarević Stević u “Blic žena studiju”.

Da društvene mreže mogu imati negativnu stranu, pokazao je nedavno Tiktok skandal izazvan fotografijom tinejdžerki koje su poručile da se nadaju da nisu trudne posle noćnog izlaska.

“Ova tema treba da ima težinu za druge roditelje, koji treba da sednu i da razgovaraju sa svojom decom”, ističe Aleksandra Bezmarević Stević čija ćerka ima pet, a sin dve godine.

Njena preporuka je da roditelji deci daju upustvo za upotrebu društvenih mreža pa u “Blic žena studiju” detaljnije o tome govori.

“Da li vi znate da uđete u inboks na Tiktoku vašeg deteta? Kažu mi: “Ne znam, ne snalazim se, to je njihova privatnost”, opisuje razgovore sa roditeljima dece koja se upuštaju u svet društvenih mreža pa objašnjava zašto društveni profili nisu stvar privatnosti maloletnog deteta, ali i kada je šifra za Fejsbuk idealni poklon za dečji rođendan.

Aleksandra Bezmarević Stević skreće pažnju i na veliki broj predatora na društvenim mrežama pa naglašava koga oni najčešće vrebaju.

“Ovakve stvari nisu dopustive i mame predatore, a to ne želimo”, komentariše Tiktok skandal i otkriva važan princip koji primenjuje u vaspitanju svoje dece:

“Kod mene je vrlo jasno – do treće godine deci nisu potrebni ekrani. Mnogi su me proglasil prestrogom i ludom”.

Izvor: Detinjarije

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.