blank

Nova.rs: Džaba nam nove bolnice kada u njima nema ko da radi

Iz Srbije odlaze najbolji zdravstveni radnici, stručnjaci, specijalisti i subspecijalisti u čije je školovanje država ulagala preko 15 godina. Zbog svega toga se pribegava urgentnim specijalizacijama na uštrb znanja. Nema ni ostalih kadrova dovoljno, ali zato nemedicinskog osoblja ima previše, prenosi Nova.rs

blank

Zaposleni u zdravstvu sami kupuju mantile i klompe, a zimi će u bolnice dolaziti u civilnim odelima jer je pitanje hoće li biti grejanja u bolnicama.

Kao što ne znamo koliko smo vakcina kupili i koliko smo ih platili, ne znamo ni koliko ima onih koje ćemo baciti, jer im je istekao rok.

Danica Grujičić je nova ministarka zdravlja, ali ona neće rešiti goruće probleme u zdravstvu jer novca u budžetu nema. Dokaz za to je zakidanje toplog obroka i regresa zaposlenim sa najnižim platama, navodi Nova.rs.

Srpsko zdravstvo ne treba privatizovati, jer građani nemaju novca za lečenje, a u Srbiji je sumnjivom privatizacijom sistemski uništeno banjsko lečenje, sportska i medicina rada, zaključeno je u emisiji “Pitajte Đuru” na Nova.rs.

Nova.rs, foto:pixabay

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.