blank

PGS: Rasteretiti Kelebiju od saobraćaja teretnih vozila

blank

Pokret građanske Subotice saopštio je da se više meštana Kelebije prethodnih dana žalilo na kilometarske kolone kamiona koje im prave probleme pri obavljanju svakodnevnih obaveza. Kako je navedeno, žitelji Kelebije koji žive kraj puta koji vodi ka graničnom prelazu žale se na buku i blokadu prilaza svojim kućama i kapijama, čime se ograničava njihovo pravo na slobodu, a neretko dolazi i do zakrčenja autobuskih stajališta u naselju.

Pokret građanske Subotice u saopštenju zahteva od gradonačelnika Stevana Bakića i njegovih koalicionih partnera, te nadležnih inspekcija, da u okviru zakonskih okvira regulišu pitanje saobraćaja teretnih vozila u Ulici Edvarda Kardelja na starom putu ka graničnom prelazu.

„Podsećamo aktuelnu vlast da su prilikom predaje na upotrebu zaobilaznice oko Subotice, ipsilon-kraka, obećali da će se nakon izgradnje pomenute zaobilaznice grad Subotica, a time i naselje Kelebija rasteretiti od saobraćaja teretnjaka.

Ukoliko se aktuelna vlast ogluši na zahtev građana Kelebije i PGS-a smatraćemo da ste nas i ovaj put obmanuli i da za vas poreski dinar građana Subotice i Kelebije (čime je izgrađena zaobilaznica), kao i interesi građana – ništa ne znače”, zaključeno je u saopštenju Pokreta građanske Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.