blank

Počela prijava zainteresovanih za vakcinaciju protiv virusa korona

blank

Svi zainteresovani za vakcinaciju protiv virusa korona od danas mogu da prijave svoje interesovanje za vakcinaciju posredstvom portala eUprava. Za prijavu je potrebno manje od pet minuta, a svako ko započne proces prijavljivanja u svakom trenutku može i da odustane.

Za ovu uslugu nije potrebno da osoba bude registrovan korisnik portala eUprava. Jedna osoba može da popuni upitnik i za bliže članove porodice.

U gornjem levom uglu portala eUprava nalazi se odeljak Usluge. Potrebno je odabrati kategoriju Zdravlje, a zatim potkategoriju COVID 19. Zatim treba odabrati odeljak „Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19″.

U ovom delu nalaze se tekst i tonski zapis u kom je objašnjeno kako se upitnik popunjava. Ističe se da se popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne daje saglasnost za vakcinaciju, već se isključivo iskazuje interesovanje. Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod lekara.

Potrebno je pokrenuti uslugu klikom na zeleno polje u levom gornjem uglu. Na sledećoj stranici biće ponuđeno da se podnese zahtev, što vodi popunjavanju upitnika ličnim podacima. Na istoj stranici potrebno je izjasniti se o željenom tipu vakcine.

Nakon što se to popuni, potrebno je navesti specifična oboljenja ukoliko postoje i da li je osoba u mogućnosti da izlazi iz svog doma zbog zdravstvenih problema. Na samom kraju, potrebno je pritisnuti „Podnesi zahtev” ili pak „Odustani”.

Nakon iskazanog interesovanja, osoba će imejlom ili sms-porukom biti obaveštena o terminu i mestu vakcinacije, u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Od četvrtka će početi sa radom i kontakt-centar putem kojeg će građani takođe moći da se prijave za vakcinisanje protiv kovida 19.

Telegraf.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.