blank

Promocija “Turijske Kobasicijade” u centru grada (VIDEO)

YouTube video

Organizatori 40. „Kobasicijade“ u Turiji godinama unazad promovišu svoju manifestaciju po vojvođanskim gradovima, a danas je na red došla Subotica. Širio se miris pečene kobasice na malom Korzu, tako da je mnogima koji su prošli ovuda, doručak bio upravo kobasica.

Gastronomska dugogodišnja manifestacija obeležje je ovog malog bačkog mesta, i u tri dana koliko traje ova manifestacija okupi veliki broj ljubitelja ovog delikatesa. I ove godine će Turija pokušati da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, napravivši kobasicu od skoro četiri metra u prečniku, tešku skoro 2.500 kilograma.

blank
Foto: Subotičke.rs

Predsednik Udruženja „Kobasicijada” Željko Popić, ponosan je na manifestaciju koja nosi titulu “Najbolje iz Vojvodine”, pa se organozatori trude da svake godine gostima pruže još bolju uslugu i najprave još dužu kobasicu.

Takmičenje u pravljenju kobasica, najbolje suve kobasice, u brzom jedenju kobasica, samo su neke od kategorija koje su pripremili organizatori.

Promocija “Kobasicijade” iz Turije uvek nosi humanitarni karakter, pa tako su i ove godine gosti iz Turije poklonili 30 kilograma kobasica subotičkom Crvenom Krstu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.