blank

Radionica za mlade „Kako se gleda film – mala škola bontona”

 

blank

U okviru pratećeg programa Festivala evropskog filma Palić, u Art-bioskopu „Aleksandar Lifka” u sredu 20. jula biće održana radionica „Kako se gleda film – mala škola bontona”, čiji je cilj edukacija mladih u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti. Radionica će biti održana od 11 do 14 časova.

Film koji će predstavljati predmet analize i diskusije jeste ostvarenje Radivoja Andrića „Leto kad sam naučila da letim”. Zainteresovani dečaci i devojčice od 10 do 20 godina mogu se prijaviti do 19. jula imejlom na adresu [email protected].

„Namera je da se podstakne kultura odlaska u bioskope i kultura gledanja audiovizuelnih sadržaja, ali i da se svest polaznika potkrepi teorijskim znanjima iz navedenih oblasti”, poručili su iz autorskog tima koji čine Zoran Janković, Đorđe Bajić, Nemanja Boškov i Nevena Đonlić.

Kako su naveli, upoznavanjem sa osnovnim metoda i tehnikama analize filma, od polaznika se očekuje da počnu da razmišljaju o različitim pojavama, koje će im pomoći da shvate unutrašnju strukturu filma, kao i da formiraju pozitivan stav o kulturi audiovizuelnih medija. 

Program se realizuje kao zajednički projekat Mreže kinoprikazivača Srbije, uz pomoć Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.