blank

Spartak smenio Vladimira Buača

blank
U dvanaestom kolu Superlige Srbije ekipa Voždovca ubedljivo je savladala Spartak sa 0:4!

Na samom početku utakmice “golubovi” su imali inicijativu, pa već u sedmom minutu igre Nemanja Nikolić postiže pogodak. Ipak, gol je poništen, jer se Nikolić našao u nedozvoljenoj poziciji.

Dvanaest minuta kasnije gostima je zapretio Luka Bijelović, ali bez uspeha.

Pet minuta nakon njega, tandem Nemanje Mihajlovića i Nemanje Nikolića opseda protivnički gol, ali je čuvar protivničke mreže, Miloje Perković, bio na visini zadatka.

Nakon pola sata igre, Aleksandar Stanisavljević iz šesnaesterca pogađa mrežu Spartaka za vođstvo od 0:1!

Sedam minuta kasnije, Voždovac dolazi do prednosti od 0:2 kada je Nikola Vujnović glavom plasirao loptu u gol.

Do kraja prvog poluvremena gosti su imali još dve ozbiljne prilike. Miloš Pantović je posalo loptu u mrežu domaćina, ali na sreću Spartaka — iz nedozvoljene pozicije. Drugu priliku je ekipa Voždovca propustila kada je Aleksandar Stanisavljević šutirao, ali pored stative.

Na početku drugog dela igre, Voždovac je preuzeo inicijativu — Aleksandar Stanisavljević uputio je šut ka golu. Filip Manojlović sačuvaj je mrežu Spartaka, nakon što je loptu zadržao u rukama.

Tekao je pedeseti minut igre kada su domaćini uspeli da zaprete gostima. Lazar Tufegdžić pokušao je da loptu plasira u gol glavom, ali je Miloje Perković bio dovoljno skoncentrisan. Tri minuta kasnije Nikola Srećković propustio je šansu da smanji prednost.

Posle ove propuštene prilike, Voždovac je imao potpunu kontrolu nad utakmicom.

Mihailo Ivančević je nehotice igrao rukom, pa je iz VAR sobe dosuđen kazneni udarac. Na radost Golubova, Filip Manojlović je odbranio i time sprečio Voždovac da dođe do trećeg gola prednosti.

Radost Spartaka nije dugo trajala. Beograđani su stigli do prednosti od 0:4 za svega sedam minuta. Nikola Vujnović u sedamdeset prvom minutu igre šalje loptu u gol sa deset metara, a osam minuta kasnije Filip Stanisavljević stavlja tačku na konačan rezultat od 0:4 u korist gostujuće ekipe.

Ovaj poraz, kako i loši rezultati u prethodnim utakmicama doveli su do toga da rukovodstvo Spartak Ždrepčeve krvi smeni Vladimira Buača sa mesta šefa stručnog štaba. Nakon četiri uzastopna poraza, Spartak trenutno zauzima trinaesto mesto na tabeli sa svega dvanaest osvojenih bodova. Buač je Spartak predvodio u trideset sedam utakmica sa osamnaest izgubljenih utakmica, jedanaest pobeda i osam remija, a utakmica protiv Voždovca bila je kap koja je prelila čašu.

Foto: FK Spartak Ždrepčeva krv

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.