blank

Uspešna sezona na hipodromu u Subotici

blank

Konjički kluba „Bačka” iz Subotice privodi kraju još jednu uspešnu sezonu na subotičkom hipodromu. Zvanični deo sezone je završen proteklog vikenda, osmim trkačkim danom.

Trkački dan su obeležile dve trke, „Šampionat Srbije za grla od 3 do 15 godina“ i tradicionalna „Trka grada Subotice“. U ovoj prvoj, šampionsku titulu je odbranilo grlo „Iago d’ Amore” sa Antom Horvatskim u sulkama. Taj izuzetan trkački konj, u vlasništvu porodice Žužić, ove godine je na Subotičkom hipodromu, na trkama u okviru obeležavanja Dužijance, postavio novi apsolutni rekord domaćeg odgoja, rekord staze i državni rekord. Pobeda proteklog vikenda je za ovo grlo bila rutinska stvar.

„Mislim da je konj ipak velika klasa i da je ovo sa lakoćom odradio. Znalo se, na osnovu njegovih ranijih rezultata, da je konj dobar, tako da tu nije bilo ništa da se doda, osim da se upoznamo i da krenemo”, kaže Ante Horvatski.

U „Trci grada Subotice”, takozvanoj maratonskoj trci na 3200 metara, koja je nastala po ideji Zvonka Bogdada, drugu godinu zaredom slavilo je grlo „Brenno Laumar” iz štale „Dream Catcher” u vlasništvu Nikole Jokića, sa Vladimirom Pribićem u slukama. Konkurencija je, kaže ovaj iskusni vozač, bila odlična.

„To su uglavnom sve dobri konji, nema tu loših konja. Videli ste da je konj sa čela došao drugi, znači i njega je trebalo obići. Teško je išao konj, ceo otvoren špur je išao, celu trku i na najteži mogući način je dobio. Mislim da je zaslužio, dobar je”, objašnjava Pribić.

Konjički klub „Bačka” je i ove godine pokazao da mu u Srbiji, kada je kasački sport u pitanju, nema ravnog.

„Sezona za nama je, mogu da kažem, veoma uspešna. Moram da se pohvalim, već sada, po dosadašnjim rezultatima, s tim da do kraja sezone u Srbiji još generalno ima tri trkačka dana, da smo mi opet šampionski klub u Srbiji i zaista smo ponosni na to što radimo”, ističe Miodrag Zagorac, predsednik Konjičkog kluba „Bačka”.

Naredno, i ujedno poslednje okupljanje na Subotičkom hipodromu zakazano je za 5. novembar, kada će revijalnim trkama biti zaključena sezona kasačkog sporta u Subotici.

RTV, Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.