blank

Veterani Radničkog odigrali humanitarnu utakmicu

blankŠesto tradicionalno druženje veterana Fudbalskog kluba “Radnički 1905” i ove godine bilo je humanitarnog karaktera. Na stadionu u Bajmoku, pedeset veterana okupilo se i zaigralo u bojama kluba. Ekipa plavog trijumfovala je nad crvenim timom rezultatom 5:2, ali su svi igrali za isti cilj – prikupljanje sredstava za samohranu majku i njeno četvoro maloletne dece.
blank

Organizator ovog druženja i veteran Radničkog, Velibor Lončar, zahvalio se „Veterinarskom zavodu“ i direktoru pomenute firme Dragoljubu Milinkoviću, kao i menadžerki Mileni Pavlović, koji su odvojili najveća sredstva za ovu humanitarnu utakmicu. Pored njih, Lončar se zahvalio na pomoći gospođi Biserki Krpić i pekari „Beli golub“.

Lončar je, ipak, naglasio da se najviše zahvaljuje svojim saigračima na terenu sa kojima je odrastao.

— Najviše se zahvaljujem mojim drugarima koji su danas došli, odvojili svoje slobodno vreme i potrudili se da uveličaju ovo naše druženje. Oni su takođe dali ogroman doprinos ovoj našoj humanitarnoj akciji — istakao je Lončar i dodao da su ova okupljanja za njega i njegove nekadašnje saigrače vrhunac i kruna njihovog prijateljstva.
blank

Nebojša Tomić je u Radnički došao davne 2001. godine i tu se zadržao naredne tri godine. Iako ne živi ovde, uvek se rado odaziva na zajednička druženja.

— Naša okupljanja su svaki put humanitarnog karaktera i drago mi je što se svake naredne godine odazove veći broj veterana i samih Bajmočana. Naše prijateljstvo datira nekih dvadeset i kusur godina. U Suboticu sam došao davne 1994. godine, da bi me sudbina odvela u Portugal. Iako živim u  Novoj Pazovi, srce mi  bude puno kada dođem u Bajmok da vidim svoje stare drugare i kada zajedno uradimo ovako veliku stvar — zaključio je Tomić.

blank

Velibor Lončar, sponzori i veterani Fudbalskog kluba Radnički 1905 Bajmok zajedničkim snagama prikupili su ukupno 150.000 dinara za pomoć samohranoj majci i njenoj deci.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.