blank

Srbija se ponovo zadužuje kod Međunarodnog monetarnog fonda

Srbija se ponovo zadužuje kod Međunarodnog monetarnog fonda. Novi dvogodišnji “stendbaj” aranžman u vrednosti od 2,4 milijarde evra dogovoren je sa vlastima Srbije, saopšteno je iz MMF-a.

blank

„Normalno je da se Vlade zadužuju više kada su suočene sa nepredviđenim situacijama. Ono što je bitno da je taj nivo zaduživanja na održivom nivou. Nivo duga u Srbiji prati održivu putanju, tako da tu ne vidimo razloga za zabrinutost“, poručuje Nikola Pontara, direktor Kancelarije Svetske banke u Srbiji, prenosi N1.

Sa Svetskom bankom Srbija pregovara o još tri kredita.

„Obično ljudi u Fondu gledaju najveće rashode – plate i penzije. Naš plan za porast plata i penzija je već poznat. I kako sada stvari stoje to bi moglo da bude i dogovoreno sa MMF-om. Ne zbog toga što su povećanja plata u javnom sektoru i penzija mala, već zato što je inflacija prilično visoka, i onda se to tu negde sustiže“, ocenio je ekonomista Vladimir Vučković.

N1, foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 26 stepena Celzijusa. Usled očekivane biometeorološke situacije izvesna opreznost

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.