blank

Subotica kandidat za Evropski grad sporta 2024 (VIDEO)

YouTube video

Na današnjoj pres konferenciji povodom kandidature Subotice za Evropski grad sporta gradonačelnik Stevan Bakić istakao je rečenicu Lajoša Vermeša da sport mora biti deo svakodnevnice svakog čoveka.

Komisija Evropskog komiteta za kandidaturu je nekoliko dana u Subotici, gde je dobila precizan uvid o broju aktivnih i rekreativnih sportista, ali i uvid u sportsku infrastrukturu koja je potrebna za kvalitetan sportski život.

Epitet „grada sporta” Subotica sa ponosom nosi decenijama, a ozbiljan trud i rad koji sportski radnici ulažu na dnevnom nivou doprinosi samo tom epitetu. Ako kandidatura grada Subotice prođe, između još trideset gradova koliko je na spisku za ovu laskavu, sportsku titulu, biće to još jedan dokaz da su sportisti najbolji ambasadori svog grada i države.

blank

Ovogodišnji Evropski grad sporta je Glazgov, a 2021. godine još jedan srpski grad poneo je ovu prestižnu titulu. Bio je to Zrenjanin koji je bio prvi grad koji je ušao u članstvo ACES Europa. Ova titula može samo dodatno da unapredi uslove za bavljenje sportom i poveže što veći broj ljudi.

Do sada je 3500 gradova imalo ovo zvanje u Evropi, i kroz finansijski ulog od jednog evra dobije se sedam, što je dovoljan pokazatelj koliko je sport isplativa kategorija, uzevši u obzir i turistički aspekat svega.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

PFL: Odigrano 25. kolo

Proteklog vikenda na terenima Područne fudbalske lige Subotice odigrani su mečevi 25. kola. Tavankut je u slavio na svom terenu protiv Vinogradara, dok je Udarnik

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.