blank

Subotičani su od Karleuše saznali za koncert, a ne od čelnika grada

Saopštenje za javnost – Koalicije “Subotica protiv nasilja-Biram Suboticu-Nela Tonković” prenosimo u celosti:

blank
Foto: karleusastar/instagram

“Pre nekoliko dana, pevačica Jelena Karleuša je informisala javnost da će nastupiti u Subotici 1. septembra. Subotički građani tako su od nje, a ne od čelnika grada, saznali da će na centralnom trgu našeg grada, u danu koji obeležavamo kao Dan grada, koncert održati Jelena Karleuša.

Koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ zahteva od vladajućih stranaka da jasno saopšte građanima Subotice da li će ova pevačica zaista nastupiti u našem gradu i koliko sredstava će Grad Subotica izdvojiti za njen nastup. Jednako je važno i da predstavnici vlasti saopšte zbog čega vest o bilo čijem nastupu na centralnom gradskom trgu naši sugrađani saznaju „iz druge ruke“, a ne od predstavnika Grada Subotice, koji su odgovorni za odabir programa proslave Dana grada.

blank
Foto: SSP Subotica

Predstavnici subotičke vladajuće većine još jednom su nas uverili u to da su im građani Subotice na poslednjem mestu i da dogovore o brojnim, pa tako i o ovom pitanju, postižu iza zatvorenih vrata, bez želje da sugrađane makar pravovremeno informišu o onome što će se dešavati u našem gradu, povodom praznika i proslave našeg grada.

Ukoliko je vest o koncertu Jelene Karleuše tačna, vladajuće stranke treba da odgovore na niz dodatnih pitanja: na koji način i prema kojim kriterijumima biraju izvođače za koncerte povodom Dana grada, da li u tim poslovima preovladavaju lični, a ne javni interesi, zbog čega veruju da je odgovarajuća proslava Dana grada ona na kojoj nastupa pevačica poznata po svojim odličnim vezama sa vladajućom strankom, a manjkom verbalne kulture i sluha?

Naša Koalicija zalaže se za potpunu transparentnost u procesima planiranja obeležavanja važnih datuma u našem gradu, pa tako i Dana grada. Verujemo da Subotičani imaju pravo da znaju ko koristi naš glavni trg kao pozornicu, i koliko zajedničkog javnog novca će biti uloženo u bilo čiji nastup – i da im to pravo ne poklanja ni Jelena Karleuša, ni bilo koja vladajuća većina”, navodi se u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.