blank

TSC ide u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Fudbaleri TSC odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) sa Vojvodinom u poslednjem kolu plej-of Super lige Srbije i tako obezbedili mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

blank
Foto: TSC

Strelci: L. Ilić 66. (P) za TSC, Čumić 77. minut za Vojvodinu.

TSC: V. Ilić, Cvetinović, Stojić, Ćalušić, Cvetković, Kuveljić, Đakovac, L. Ilić, Stojković, Jovanović (od 85. Krpić), Ratkov (od 25. Vukić).

Vojvodina: Carević, Lazarević (od 67. Bjeković), Jeličić, Traore 6, Antonijević, Zukić, Miletić (od 58. Topić), Malbašić, Čumić, Kabić (od 67. Vukčević), Nikolić, (od 86. Ljubisavljević).

28. maj 2023. godine je dan za sva vremena u Bačkoj Topoli. TSC je ostvario istorijski uspeh, osvojio je drugo mesto u Superligi Srbije i tako obezbedio plasman u kvalifkacije za Ligu šampiona. Ako se Bačkotoplčani ne plasiraju u elitno takmičenje, imaće obezbeđenu, prvi put u istoriji kluba, dugu evropsku jesen, odnosno mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

U prvom poluvremenu je bila evidentno prisutna nervoza kod fudbalera TSC koji nisu ličili na sebe. Ulog je bio velik jer bi sa eventualnim porazom i pobedom Čukaričkog protiv Rdničkog TSC pao na treće mesto.

blank
Foto: FK TSC

U nastavku drugog poluvremena krenuo je ofanzivnije TSC i u 66. minutu nakon što je oboren Ilić u protivničkom šesnaestercu dobio penal. Odgovornost je preuzeo baš Ilić koji je loptu zakucao pod prečku za 1:0. Vojvodina je do izjednačenja došla u 77. minutu.

Čumić je presekao jednu loptu nakon greške Cvetkovića i stuštio se prema golu TSC-a, namestio sebi poziciju i šutirao ispod Ilića. Do kraja susreta nije bilo izglednijih prilika i nakon poslednjeg sudijskog zvižduka moglo je da počne veliko slavlje.

Tabela plej of-a Super lige Srbije:

blank
Foto: Srbijasport

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 28 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.