blank

Učenici subotičke Ekonomske škole uspešni na takmičenjima

Na republičkom takmičenju iz principa ekonomije koje je održano u Subotici, prvo mesto dele učenici ekonomske škole iz Smedereva i Stare Pazove. Drugo mesto osvojila ekipa iz Ekonomske škole iz Leskovca. Treća mesta pripala su Prvoj ekonomskoj školi iz Beograda i Pirota.

blank
Foto: Privatna arhiva

Ovoga vikenda đaci Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević” imali su takmičenja iz više oblasti. Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete na Republičkom takmičenju održanom u Ruskom Krsturu – Formiranje i prezentacija turističkog putovanja, učenica subotičke ekonomske škole Dušica Lekić, turističko – hotelijerski tehničar, zauzela je treće mesto.

Još jedno republičko takmičenje održano je ovoga vikenda, ovoga puta u Loznici. Učenik ekonomske škole Viktor Deak osvojio je treće mesto na takmičenju iz ugostiteljstva, u disciplini “jelo po izboru”.

Na takmičennju barskog poslovanja Valentina Krnjić osvojila je peto mesto, dok su Martin Mamužić, Katarina Lulić. od 32 škole, zauzeli šesto mesto, uz mentore Aleksandra Ostojić, Saša Milenković I Čaba Feher.

Bačka Topola bila je domaćin Republičkog takmičenja “Lepog mađarskog govora – Kazinci”. Rezultate koje su postigli Anita Sebenji i Noemi Bartok omogućili su im učešće na međunarodnom takmičenju koje će se održati u mađarskom gradu Đer. Mentorka uččenicama iz Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević” bila je Edit Pinter Molnar.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.