blank

Uručena priznanja nagrađenima na Vršačkoj pozorišnoj jeseni

blank

Na 28. Međunarodnom festivalu klasike „Vršačka pozorišna jesen” Narodno pozorište Subotica osvojilo je tri nagrade sa predstavama „Kus petlić“ i „Ožalošćena porodica“.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Minja Peković za ulogu Milje Bušatlije u predstavi „Kus petlić“, nagradu za najbolju mušku ulogu Igor Greksa za ulogu Đakona Avakuma u istoj predstavi, dok je specijalnu nagradu za inventivni rediteljski postupak u predstavi „Ožalošćena porodica“ dobio reditelj Andrej Boka.

Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić čestitao je nagrađenima na postignućima, te je naveo da mu je ukazana izuzetna čast što je na čelu jedne ovakve institucije kulture, koja je, kako je naveo, među najuspešnijima u Srbiji.

blank

– Ono što mi možemo i ono što stalno radimo jeste, da sa scene ponudimo ono najbolje što možemo, u skladu sa resursima koje imamo. Ima tu i puno ljubavi prema poslu, ima tu puno aktivizma. Bez toga zaista ne bi bilo moguće nizati ovakve uspehe, jer naši veliki reditelji, veliki kostimografi, scenografi, glumci i glumice, zbog ljubavi prema svom poslu, lakše prihvataju okolnosti i uslove u kojima žive i rade. U tom smislu, kada kanališemo energiju na to da napravimo dobar rezultat, ove materijalne stvari postaju manje važne. To je možda i jedini recept kako uspeti u vremenu kada kultura baš i nije u fokusu interesovanja. Naši uspesi su odličan podstrek za sve i mlađe i starije kolege, da nastave da rade i napreduju. Sve kolege iz našeg pozorišta su jedna velika porodica, jedna celina, koja samo na taj način može da funkcioniše kompaktno. To su divni ljudi koji svaki put daju sve od sebe. Za njih ne postoji manje važna predstava ili proba. U svakom momentu daju svoj maksimum i zato me i ne čudi tako veliki broj priznanja. Izuzetno sam zadovoljan svim postigutim i mogu sa sigurnošću da tvrdim da će se trend dobrih rezultata nastaviti i u budućnosti – zaključio je direktor Nikolić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.