blank

Vučić izjavio da mleka ima dovoljno

blank

Predsednik kaže da ćemo, pored redovne domaće proizvodnje, uvesti 1.000 tona mleka iz Poljske od ponedeljka, za narednih deset dana, a nakon toga još 2.000 tona, takođe iz Poljske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da mleka ima dovoljno i poručio građanima Srbije da nema potrebe da brinu kada je reč o bezbednosti snabdevanja hranom, jer je, prema njegovim rečima, ima dovoljno.

Istakao je da mlekare u Srbiji prerađuju dvostruko veće količine konzumnog mleka i svežeg i dugotrajnog od uobičajene.

Prema njegovim rečima, uobičajena količina koja uključuje i deo koji ide za izvoz u region, koji je Vlada zabranila sem Albaniji i Severnoj Makedoniji, je 17.000 tona mesečno konzumnog mleka, odnosno 550 tona dnevno u situacijama kada nema nestašica na rafovima.

“Juče i prekjuče isporučili smo 700 tona, a danas i sutra 1.100 tona. Dajemo više nego dvostruko od realnih potreba stanovništva. Pored redovne domaće proizvodnje uvešćemo i 1.000 tona iz Poljske od ponedeljka za narednih deset dana, a nakon toga još 2.000 tona iz Poljske. To ide preko Imleka”, naveo je Vučić.

Kako dodaje, drugi najveći proizvođač “Somboled” najavljuje redovne isporuke na nivou 100 tona dnevno, plus interventno uvoz dodatnih 500 tona u toku meseca iz Češke i dobija dozvolu na 6.000 tona za period od tri meseca.

Treći bitan proizvođač dugotrajnog mleka “Megle”, preneo je Vučić, juče i danas ima proizvodnju oko 60 tona dnevno, dok će od ponedeljka povećati proizvodne količine.

Pozvao je građane da veruju svojoj državi i dodao da mleka ne može da bude dovoljno u prodavnicama ukoliko neko uđe i kupi 36 litara dugotrajnog mleka.

NSPM, foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Moguća kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.