blank

Šta nam donosi retrogradni Merkur

blank

Retrogradni Merkur krenuo je 27. septembra, a važan je za komunikaciju, učenje, dogovaranje, kupovinu i prodaju, te donošenje odluka. Vaganja će biti više jer Merkur ide retrogradno u znaku u kojem ima više neodlučnosti, i to baš vezanom za odnose sa drugima, partnerstvo i brak, u Vagi. Ovo ipak ne treba da vas oneraspoloži i navede na brigu, jer je povoljno vreme za introspekciju i preispitivanje, a da bi se donela neka dobra odluka, ne treba žuriti.

Doći će i do ponavljanja nekih situacija, kao i mogućnosti susreta sa osobama koje dugo niste videli ili se čuli sa njima. Povoljno je vreme da se vratite na nešto što ste već radili u vezi s merkurovskim poslovima.

Merkur s razlogom sada ide tako: donosi nam priliku da uradimo nešto što smo ranije propustili ili nismo do kraja završili, a u Vagi sve to treba da utiče da bismo poboljšali i popravili odnose sa drugima. Vratićemo se na nerazrešene situacije i ovoga puta tražiti rešenje koje možda ranije nismo pronašli, ili ćemo više koristiti takt i diplomatiju da bismo došli do dogovora i sporazuma. Zato je sada povoljno vreme da popravimo, poboljšamo ili promenimo totalno nešto što smo ranije započeli, pa odustali, ili odložili za neki drugi put. Sada je vreme za taj drugi put!

Kada je Merkur retrogradan možete doći do nekih informacija ili obaveštenja, vesti, ili potvrda o nečemu što čekate već neko vreme. Neretko se događa da se u ovom periodu završi neki konkurs, u kojem smo učestvovali mi sami ili neko nama blizak i saznamo za njegov rezultat. Merkur je taj zbog kojeg se čekanje oduži mada je nastupio period žalbi, pa opet čekamo neko vreme da bismo došli do konačnog rezultata. Čekanja na nešto u ovom periodu ima više nego uobičajeno.

Vreme je za staru ljubav

Ukoliko učestvujete u nekim dogovorima, oni se mogu odužiti, jer ima ispravki, dodatnih dogovaranja, kao i prikupljanja još nekih podataka, da bi to moglo da se dovede do kraja. Ima i više kolebljivosti, posebno kada se bude Merkur se vratio u Vagu. Tada ćemo sporije donositi odluke, više odmeravati svaku reč ili stavku, i bićemo skloni da se nećkamo. Ukoliko nije neophodno, nemojte donositi važne odluke i davati obećanja, jer je velika šansa da ih kasnije promenite. Ovo se odnosi i na sudske odluke koje se donose u ovom periodu.

Sa retrogradnim Merkurom velika je mogućnost da se vratite na nešto od ranije, bilo vezano sa kontakt i saradnju u poslu, ako tranzitira vašem šestom, ili u ljubavi, ako je u natalnoj petoj, ili vladar pete kuće.

Sada je povoljno vreme da utvrdimo nedovoljno naučeno gradivo, da se pozabavimo i poboljšamo nešto što smo pisali, da doradimo i završimo pre svega nešto od ranije. Odlično je vreme i za poslove lektorisanja.

blank

Merkur je došao da nam ponovo dovede neke ljude u život, sa kojima nismo neko duže vreme bili u kontaktu, a upravo u ovom periodu veze i odnosi mogu se ponovo uspostaviti. Zato budite otvoreni i za one koji su provereni, koje od davno znate, bez obzira na to da li je reč o poslovnim saradnicima, ili nekoj prijateljskoj, ili ljubavnoj vezi.

U periodu koji je pred nama biće i puno pozitivnih rešavanja nerešenih stvari od ranije. Od kraja septembra idu aspekti koji su povoljni za ljubavne sastanke, ili razgovore sa osobom sa kojom se niste dugo videli, ili sa kojom ste nekada imali veoma blisku vezu, posebno partnerstvo ili ljubavnu vezu, jer se ovaj susret dešava u Vagi. Možete i neke stare nerazrešene parterski problem sada rešiti diplomatijom, taktičnošću i usklađivanjem različitosti. Dani 1, 10. i 20. oktobar su idealni za finalizaciju starih dogovora, rešavanje nerazrešenih pravnih stvari od ranije, ili nastavak neke saradnje. Samo je važno biti strpljiv tih dana, ako ne ide sve brzo, a neće ići i ako ima ponavljanja, čekanja i prekida u dogovaranju, ili saradnji ili druženju ili komunikaciji.

Treba da to spremno dočekamo i polako radimo, jer nam to omogućava da izbegnemo greške. Možda ćete nešto morati iz više navrata uraditi, pa će se dogovori ili poslovi odužiti, ali zato treba da budete pažljiviji i da se dublje koncentrišete i da ispravljate, korigujete ono što nije bilo dobro da bi bilo još bolje, jer ćete na taj način najbolje iskoristiti uticaj retrogradnog Merkura.

Doći će i do povećanje introspekcije. Sada se može ili treba nešto preispitati i preurediti, ili istražiti i potom završiti sa tim.

Kako dobro iskoristiti vreme retrogradnog Merkura

Dobro ćete koristiti Merkur ako obnovite neke kontakte i veze od ranije: kako ljubavne veze, koje možda nije trebalo da se završe, tako i prijateljstva koja treba obnoviti. Merkur u Vagi će omogućiti da budete taktični, da vodite računa o mišljenju drugih i pomoći vam da izgladite nesporazume.

Povoljno je vreme i da završite nešto nedovršeno od ranije, bilo što ste pisali, ili računali, ili ranije se dogovarali, pa sada da to završite. Obnovite nešto što ste već učili i utvrdite to.Povoljno je vreme za ispite koji ste pripremali, a niste položili.

Nemojte se iznenaditi ako vam stigne neki neplaćeni račun od ranije, ili neko obaveštenje koje je vezano za prošla događanja. Došlo je vreme za naplatu nepodmirenog. To se mora završiti i osloboditi se toga.

Ako putujete, gledajte da to bude tamo gde ste već i bili. Pripremite se da može da dođe do nekog kašnjenja, čekanja, dužeg nego uobičajenog, nekog pomeranja vremena polaska. Dok čekate, ponesite baš onu knjigu koju ste ranije počeli da čitate, a niste završili, jer ćete tako divno ispuniti vreme i na pravi način. Dobro bi bilo da češće proveravate obaveštenja, budite nešto oprezniji i strpljiviji, pa ćete izbeći nepotrebno nerviranje.

Pričekajte, ne kupujte sada tehničke stvari, jer bi moglo biti problema. Više ćete se i nećkati da li nešto da kupite, ili ne, šta da to bude tačno. Venera.

Iskorisitite retrogradni Merkur tako što ćete čitati nešto što ste čitali ranije, ali probajte da to sada pročitate od kraja, ka početku. Možete i da posetite neke javne, ili kulturne manifestacije na kojima ste već bili.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Astrologija

UBRZAVANJE VREMENA Da li nam se čini da je svet sve više na ivici prirodnih katastrofa i da je neka daleka budućnost skroz neizvesna šta

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.