blank

Republički geodetski zavod: Sređen katastar nepokretnosti povećao bi BDP Srbije

Potpunim sređivanjem katastra nepokretnosti procenjuje se da bi se BDP Srbije povećao za više od sedam odsto na državnom nivou i preko 15 procenata u građevinskom sektoru, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).

blank
Kako se navodi, Srbija je u reformi od 2015. godine planirala da se za projekat sređivanja zemljišne administracije u Srbiji potroši 50 miliona evra, a očekuje da se završi do 2025. godine.

Sređivanje imovinskog stanja u Srbiji poboljšalo je bezbednost nad vlasništvom na nepokretnostima, što je povećalo sigurnost u ulaganje u Srbiju, navodi RGZ.

Kako ističu, Srbija se našla u fokusu UNGGM-a nakon što je njen katastarski sistem proglašen primerom dobre prakse.
U Srbiji je u toku digitalizacija katastarskog sistema, a Republicki geodetski zavod (RGZ) je proglašen institucijom sa dobrom praksom po oceni UN-a.

RGZ navodi da je u poslednjih šest meseci, Srbija ugostila četiri strane delegacije na visokom nivou kako bi se upoznale sa radom srpskog katastra i razmenile iskustva.

Zahvaljujući takvom pristupu Vlade Srbije dat je doprinos povećanju broja stranih investicija i porast cena nekretnina na tržištu.

Izvor: Euronews

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Petrovdan

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan – praznik posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Pavle i Petar su bili prvi propovednici hrišćanstva

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.