blank

Ambasador Francuske u poseti Subotici

Današnji sastanak gradonačelnika Subotice i Pjer Košara, francuskog ambasadora u Srbiji predstavlja samo nastavak saradnje između Srbije i Francuske.

blank
Akcenat ovog razgovora bio je na poslovno-ekonomskoj saradnji, sa osvrtom na Slobodnu zonu koja je prva kad je u pitanju privredni razvoj ovog regiona. Na teritoriji Srbije posluje 100 francuskih firmi i ovaj sastanak bio je važna poveznica i nastavak privredne saradnje ne bi li se bar jedna francuska firma pridružila inostranim firmama koje su svoj potencijal i mesto razvoja videle u Subotici, Slobodnoj zoni.

Ambasador Francuske, Pjer Košar bio je zadivljen arhitekturom i lepotom Gradske kuće, osvrćući se oko sebe pre razgovora, a u izjavi novinarima podvukao je francusko-srpsko prijateljstvo kao okosnicu.

Dodao je kako njegov predsednik, Emanuel Makron, želi da se Srbija pridruži Evropskoj uniji, iako su pregovori za pristupanje teški.

“Prijatno smo iznenađeni dinamičnosti razvoja i ekonomskoj oblasti kao što je Subotica”, rekao je Košar i dodao kako su francuska preduzeća prisutna u Srbiji, u oblasti infrastrukture, preradi voda i zato se razgovaralo i da delegacija francusko-srpske privredna komore poseti Suboticu.

Tema razgovara bila je i saradnja Francuske razvojne agencije, Svetske banke i Ministarstva za razvoj i izgradnju, koji otvara mogućnost lokalnim zajednicama da razvijaju gradski prevoz uz poseban akcenat na zaštiti životne sredine, dodavši za kraj obraćanja medijima i kulturnu saradnju koju Francuska ima i sa Filmskim festivalom na Paliću.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.