blank

Skoro deset odsto više turista u februaru

U Srbiji je ovog februara zabeležen međugodišnji rast turista od 9,2 odsto, dok je rast broja noćenja bio skromniji (svega 1,7 odsto). Istovremeno, broj noćenja domaćih turista veći je za 2,1 odsto, a stranih za 1,2 odsto, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

blank
Foto: Pixabay

Kada se radi o planinskim centrima, najviše dolazaka u februaru je registrovano na Zlatiboru (29.659). U odnosu na februar prošle godine, na ovoj planini je bilo 19,9 odsto turista.

U istom mesecu je najviše banjskih dolazaka registrovano u Vrnjačkoj banji (10.048 ljudi). Sledi Banja Vrdnik sa 7.568 dolazaka, pa Sokobanja sa 6.649 dolazaka u februaru.

Prema podacima za ostala mesta u Srbiji, najviše turista u februaru imao je Beograd (80.339), a zatim Novi Sad (u kojem je registrovano 12.696 dolazaka).

Stranih turista bilo je oko 117.000, najviše dolazaka bilo je iz Rusije (11.355), pa Bosne i Hercegovine (10.002 dolazaka) i Hrvatske (registrovano 9.315 dolazaka).

Podaci o turističkom prometu (broj dolazaka i noćenja turista) i smeštajnim kapacitetima objavljuju se na osnovu statističke obrade podataka preuzetih iz Centralnog informacionog sistema u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista).

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.