blank

HOROR NA “HRIZANTEMI” Producent tvrdi da ga niko nije kontaktirao, direktorica kaže suprotno

blank

Branislav Jević, producent filma “Šejtanov ratnik”: “Niko od organizatora festivala me nije kontaktirao”. Gordana Guberinić, direktorica Art bioskopa “Lifka”: “Sve dozvole za prikazivanje smo pribavili”.

Branko M. Žujović, Nevena Ivić

Festival “Hrizantema”, koji od 2017. godine vodi nova ekipa organizatora, ove godine obeležen je ličnim protestom bivše volonterke ovog festivala, Aleksandre Rajčić, koja je izrazila protest zbog novog načina organizacije i činjenice da, kako je Rajčićeva navela, festival nije tražio dozvolu za emitovanje filma “Šejtanov ratnik”.

Tim povodom, posredstvom “Fejsbuka” oglasio se Stevan Filipović, režiser ovog filma snimljenog 2006. godine: “Ko su organizatori ovog festivala u Subotici i kako su smeli da puštaju Šejtanovog ratnika bez dozvole? Očekujte poziv od producenta”, naveo je u objavi Filipović.

blank

Direktorica Art bioskopa “Lifka” Gordana Guberinić nije želela da nam da izjavu ovim povodom, ali je rekla da su sve potrebne dozvole pribavljene, a da od reditelja dozvola nije ni potrebna.

Producent filma “Šejtanov ratnik”, Branislav Jević, međutim, za Subotičke.rs kaže da ga niko od organizatora festivala nije zvao.

Niko nas od organizatora tog festivala nije kontaktirao u vezi prikazivanja filma “Šejtanov ratnik”. Vaš poziv je prilika da mi, tim povodom, date broj telefona organizatora, ukoliko ga imate, da ih pozovem – rekao je za naš sajt Branislav Jević, producent filma.

Aleksandra Rajčić, koja je na kratko bila prekinula zabavu u Art bioskopu “Lifka”, izrazivši protest zbog stanja u kojem se taj festival našao, za Subotičke.rs kaže da je hororičnije to u šta se festival pretvorio poslednjih godina od bilo kog horor filma koji je ikada prikazan.

– Kada smo svojevremeno na festivalu prikazivali “Variolu veru”, zvali smo Gorana Markovića u goste, da nam govori o tom filmu i svom stvaralaštvu. Danas saznajemo da režiser filma koji se prikazuje nije ni važan – kaže Aleksandra Rajčić.

Foto: “Jutjub”, printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.