blank

Novi roman Boška Krstića

blank

Novi roman Boška Krstića “Paranoja Barona Aldina” upravo je objavljen u izdanju Arhipelaga u ediciji “Zlatno runo”.

Paranoja i stvarnost, stvarna Subotica i izmaštana Šapata sreću se u dvema ukrštenim pričama romana “Paranoja Barona Aldina”. Junak Krstićevog romana priča nesvakidašnju priču svog života, izmešanu sa našim turbulentnim društvenim iskustvom u poslednjih nekoliko decenija.

U toj istoriji sukoba i omraza, privida i licemerja, velikih objava srećne budućnosti i mučnih iskustava konkretnog života, junaci romana dolaze do pitanja: gde se završava stvarnost, a gde počinje paranoja?
Krstić je do sada objavio četiri romana, od kojih su neki bili u širem izboru za Ninovu nagradu. Za roman “Kvazimodo” Krstić je dobio nagradu “Karolj Sirmai”.

Krstić je rođen u Martincima Miholjačkim 1947. godine. Počasni je član mađarske Akademije za književnost i umetnost „Sečenji“.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.