blank

Zajednička izložba subotičkih slikara u „Ateljeu F“

blank

Ideja ARTikulacije istine je verujem ono što nas je okupilo, kaže umetnica Jasminka Tabak

U „Otvorenom ateljeu F“ ove nedelje otvorena je zajednička izložba subotičkih slikara na kojoj je osmoro slikara izložilo 70 radova.

Posetioci do 3. decembra mogu da vide slike: Damira Pavića Septika, Jasmine Tabak Gine, Patogena, Bojane Jarošenko, Bojana Milivojevića Asterijana, Miroslava Lazendića, Miše Boroša i Jugoslava Cuge Sivića. Pored izložbi, ovaj atelje subotičkim umetnicima pruža i prostor za rad.

Ideja ARTikulacije istine je verujem ono što nas je okupilo. Svi smo mi na ovaj ili onaj način sarađivali i ranije, a kada se ponovo ukazala za to prilika dali smo svoju bezrezervnu podršku, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Na prvom radnom sastanku ove neformalne grupe umetnika imali smo mnogo konstruktivnih ideja, međutim prostor sa kojim raspolažemo je bio u lošem stanju. Moja prijateljica Liji Jankovski je oduševljena sa idejom i sa timom odlučila da pomogne u realizaciji za šta smo joj neizmerno zahvalni. Ona se zapravo pojavila nedelju dana nakon našeg prvog sastanka. Onda smo se angažovali oko čišćenja i uređenja što, baravno, ni sada nije gotovo, ali su prostorije funkcionalne i odlučili smo se da se otvorimo za javnost, izjavila je za naš sajt Jasminka Tabak iz „Otvorenog ateljea F“ čije slike su takođe izložene.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.