fbpx
Auxality"/
Naslovna Najave Bioskopi Repertoari bioskopa, četvrtak, 8. april
Čepom do osmeha

Repertoari bioskopa, četvrtak, 8. april

Bioskop „Eurosinema“

Savršen neprijatelj
Bioskop „Eurosinema”, 8. aprila u 16.30h
Država/godina: Španija, Francuska, Nemačka/2020.
Trajanje: 89 min.
Žanr: akcija, avantura, krimi
Režija: Kiké Maíllo

Uloge: Dominique Pinon, Tomasz Kot, Marta Nieto

Dok čeka svoj let na aerodromu u Parizu, uspešnom arhitektiDžeremiju prilazi jedna krajnje neobična i brbljiva devojka. Zbog njenog nasrtljivog ponašanja, Džeremi gubi let, a dok čeka sledeći avion, nikako ne uspeva da se otarasi dosadne neznanke. Iako se njihov susret čini slučajnim, uskoro će doći do zaokreta koji će njegov značaj transformisati u nešto mnogo opasnije.

Mortal Kombat
Bioskop „Eurosinema”, 8. aprila u 18.30h
Država/godina: SAD, Australija/2021.
Trajanje: 110 min.
Žanr: akcija, avantura
Režija: David Victori

Uloge: Levis Tan, Džesika MekNejm, Džoš Lason, Tadanobu Asano

MMA borac Kol Jang, koji je navikao da dobija batine za novac, nije svestan svog nasleđa – tačnije, zašto je car Autvorlda, Šang Cung poslao svog najboljeg ratnika Sab Ziro-a, u lov na njega. U strahu za sigurnost svoje porodice, Kol kreće u potragu za Sonjom Blejd, koja ima istog misterioznog zmaja sa kojim je rođena. Ubrzo se nađu u hramu lorda Rejdena, starijeg Boga i zaštitnika Zemaljskog carstva, koji pruža utočište onima koji nose znak. Tamo Kol trenira sa iskusnim ratnicima Lu Kangom, Kang Laom i plaćenikom Kanom, dok se priprema za borbu sa najvećim prvacima. No, hoće li Kole biti snažan da otključa svoju arkanu – neizmernu snagu svoje duše – na vreme da spasi ne samo svoju porodicu, već da jednom zauvek zaustavi Autvorld?

Beži
Bioskop „Eurosinema”, 8. aprila u 20.30h
Država/godina: SAD/2021.
Trajanje: 90 min.
Žanr: horor, triler
Režija: Aneesh Chaganty

Uloge: Sarah Paulson, Kiera Allen, Onalee Ames

Nešto je zlokobno i neprirodno u odnosu majke Dijane (Sara Paulson) i čerke Kloe (Kijera Alen). Prezaštitnički nastrojena Dijana je od rođenja odgajala ćerku u potpunoj izolaciji od sveta. Kada Kloe odraste i postane mlada žena, počinje da otkriva da stvari u njihovoj kući nisu onakve kakve se čine. Postaje jasno da je veza Dijane sa ćerkom neprirodna jer sve vreme pokušava da je spreči da živi sopstveni život – drži je kao zarobljenika u svojoj kući. Kloe polako otkriva sve više tajni o svojoj „brižnoj“ majci, a opasna igra živaca tek počinje…