blank

U petak podela sadnica u okviru akcije „Posadi svoj hlad”

blank

Mreža organizacija za pružanje podrške osobama sa invaliditetom grada Subotice saopštila je da se Opština Subotica pridružila akciji „Posadi svoj hlad” zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i velikoj podršci Subotičana. U petak u podne biće organizovana javna podela 30.000 sadnica po celoj Srbiji, dok će zainteresovani Subotičani sadnice moći da preuzmu kod nove fontane.

Kako je navedeno, sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana, dok u Subotici akciju podele sadnica sprovodi MOPOSI, Mreža organizacija za pružanje podrške osobama sa invaliditetom grada Subotice.

„Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu”, navedeno je u saopštenju MOPOSI.

Kako su naveli, svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj, dok je druga strana vezice ostavljena za ime i datum sadnje.

„Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji naš plan je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo.

Projekat „Posadi svoj hlad” je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i uskladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal), u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija”, navedeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.